4.9.2009

Ajaakko vai eikö ajaa?

Jaloista ja kainaloista voi karvat poistaa tavallisella partahöylällä. Höyläyksen jälkeen iholle laitetaan partabalsamia tai antiseptista ihovoidetta. Tämä on nopein ja helpoin tapa.
Karvojenpoistovoide sopii myös tarkoitukseen. Testaa ensin pienelle ihoalueelle, vaikka voiteet ovatkin nykyään hellävaraisia, saattaa olla että olet allerginen jollekin voiteen aineosista. Levitä voide sitten käsiteltävälle alueelle ja anna vaikuttaa, lopuksi raaputa lastalla karvat pois ja poista suihkulla loppu voide iholta. Iholle voi käyttää karvakasvua hillitsevää voidetta.
Kauneushoitoloissa karvat voi poistaa vahalla, myös kasvoilta. Se on hivenen kivulias ja kalliimpi kuin edellinen menetelmä. Karvat kasvavat takaisin, mutta yleensä pehmeämpinä kuin edellisiä menetelmiä käytettäessä. Vahoja voi ostaa myös kotikäyttöön, mutta saattaa olla sottaisita puuhaa, jos et ole huolellinen. Jotkut kauneushoitolat tekevät karvojenpoisto langoilla ja sokerilla. Niiden sanotaan olevan kivuttomampia kuin vahapoisto.
Epilaatio eli pysyvä karvanpoisto on harkitsemisen arvoinen, jos haluat päästä karvoista lopullisesti eroon. Se on kivulias ja saattaa jättää ihoon arpia. Se myös maksaa enemmän kuin kaikki edellämainitut menetelmät yhteensä. Epilaation voi joutua uusimaan ainakin osittain, sillä ihokarvat ovat yleensä eri kasvuvaiheissa hoitoa tehtäessä. Epilaatio on yleensä elektrolyysiin tai termolyysiin tai niiden yhdistelmään (blend) perustuva. Se voidaan tehdä myös radioaalloilla tai nykyään yleisellä ja kalliilla laserilla. Laserpoistokin saattaa vaatia uusinnan puolen vuoden välein.
Karvankasvua hillitsevistä voiteista on apua vain jos niitä käyttää säännöllisesti.
Mikäli koko keho on hyvin karvainen, kannattaa käydä lääkärissä tarkistamassa hormoni- ja kilpirauhastasapaino.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!