20.9.2009

Akneihon meikki

Jos iho on ärtynyt ja tulehtunut on meikin käyttö syytä välttää. Kuitenkin useimmissa tapauksissa meikin käytöstä ei ole kuitenkaan sanottavampaa haittaa.
Jos iho on pelkästään rasvainen, jo puuterin käytöllä saadaan hyvä tulos. Puuterin alla voi käyttää punoittavissa kohdissa paikallishoitoainetta. Hoidan kannalta paras tulos saavutetaan kun meikki on hoitava.
Jos ihosi on muuten kuiva, mutta sinulla on silloin tällöin finnejä, riittää kun meikkivoiteen päälle taputtelee peitepuikkoa. Peitepuikon värin on hyvä olla sama kuin meikkivoiteen. Anna kuivahtaa hetki ja häivytä taputtelemalla meikkivoiteen ja peitepuikon raja. Kiinnitä meikki lopuksi painelemalla kasvoille puuteria puuterivipalla.
Jos ihosi on rasvainen, finnejäkin on yleensä enemmän ja ihon pinta on epätasainen. Tarvitset mattapintaisen ja OHUEN meikkivoiteen. Tarkoitus ei ole kitata ihoa umpeen ja korostaa näppylöitä. Peitepuikko saa olla koostumukseltaan kuivahko. Rasvaisilla peiteaineilla on tapana liukua rasvaiselta iholta pois. Peitepuikon väri mahdollisimman lähellä meikkivoiteen väriä. Kosteuspitoinen ohut irtopuuteri on paras valinta sitomaan meikki. Se levittyy hyvin ja antaa iholle silkkimäisen himmeän pinnan.
Kertaus: Ensin iholle levitetään kosteusvoide, sitten paikallishoitoaine, meikkivoide ja peitepuikko. Lopuksi kaikki kiinnitetään puuterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!