14.9.2009

Eroon vatsamakkaroista

1. Syö usein ja pieniä annoksia. Keho ei kuitenkaan polta suurta määrää ruokaa kerralla, kaikki ylimääräinen varastoituu kehoon. Syö vähän ja säännöllisesti, niin poltat kaloreita koko ajan.
2. Juhlissa voi silloin tällöin mässätä ihan kunnolla. Se ei heitä mitään dieettiä romukoppaan. Tärkeintä on välttää makeaa ja rasvaista arkiruoassa.
3. Katso että nukut vähintään 8 tunnin yöunet, joka yö. Kaikki rimanalitukset lisäävät vyötärönympärysmittaa.
4. Kaikki mikä pitää sinut irti jääkaapinovesta on hyväksi. Kylve, käy teatterissa ja elokuvissa (mutta älä mässytä siellä karkkia, popcornia tai limsaa), lue kirjaa ja pidä hauskaa.
5. Älä juo juuri ennen ruokailua, se täytää kyllä vatsasi, mutta hidastaa ruuansulatuksen aloitusta. Juo mieluummin joko puolituntia ennen ruokailua tai sitten ruokailun jälkeen.
6. Käytä ruuanvalmistuksessa niin paljon mausteita ja yrttejä kuin haluat. Sen sijaan vältä sinappia ja ketsuppia sekä salaattikastikkeita. Niissä on usein sokeria tai/ja rasvaa.
7. Syö hitaasti ja nauti ruuasta. Pureskele jokainen suupala hyvin. Älä ahmi.
8. Älä lisää suolaa ruokaasi. Se kerää kehoon nestettä ja ei tee hyvä terveydelle. Suola ei ole mauste, vaan muinainen säilöntäaine!!!
9. Liikunta herättää kehosi eloon. Se poltaa kaloreita ja vahvistaa lihaksia, jotta lisää kaloreita palaa. Hikiliikunta poistaa myös kuona-aineita kehostasi.
10. Jos sinua kiusaa "pikku nälkä", valitse välipalaksi vihanneksia mieluummin kuin hedelmiä. Hedelmissä on usein 2-3 kertaa enemmän kaloreita kun vihanneksissa.
11. Älä luovuta, vaikka joskus hieman ote lipsuisi. Pääset kyllä perille, kun et anna periksi jatkuvasti mieliteoillesi.
12. Aina kun tekee mieli makeaa keitä kuppi teetä. Siinä on vain 1 kalori.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!