31.10.2009

Luffa eli pesusieni

Oikeastaa aito luffa-pesusieni on kurkkukasvi. Niin oudolta kuin se kuulostaakin, niin luffa muistuttaa hyvin paljon kurkkua, mutta sitä ei sentään voi syödä raakana. Kypsät luffat kerätään ja kuivataan pesusieniksi.
Luffasientä voi käyttää kuivana kuivaharjaukseen aivan kuten pesuharjaakin ja märkänä vartalon pesuun. Luffa on yleensä kuivana hyvin karhea, joten jos käytät kuivaharjaukseen ole hyvin varovainen aluksi että et hankaa ihoa rikki.

Kylpyharja

Monikäyttöinen vartalonhoitoharja. Voit käyttää sitä kuiviltaan koko kehon kuivaharjaukseen ja märkä koko kehon pesuun. Karhea kylpyharja sopii korvaamaan myös kuorinta-aineen. Ihosta tulee ihanan pehmeä.

30.10.2009

Ruokaa hiuksille ja iholle

Kun hiukset ovat vaurioituneet ja iho on huonossa kunnossa, niitä on myöhäistä korjata syömällä. Se, mihin voit vaikuttaa on vasta kasvamassa oleva hiuksen osa, samoin kun kasvamassa oleva kynnen osa. Nämä osat eivät ole vielä tulleet näkyviin, vaan ovat vasta muodostumassa. Mitä tulee ruuasta saatavien ravintoaineiden jakautumiseen kehossa hiukset ja kynnet ovat viimeisinä listalla. Niille annetaan se mitä muilta elimiltä jäi yli.
Entsyymipitoinen ruoka kuten hedelmät, vihannekset, pähkinät ja siemenet ovat hyväksi hiuksille ja iholle.
Mangot ovat hyviä beetakaroteenin lähteitä, kuten ovat porkkanat ja kanttarellitkin. Beetakaroteeni auttaa ihoa suojautumaan auringolta antaen 2,4 arvoisen suojakertoimen. Älä silti luovu aurinkosuoja-aineista.
Vesimelonissa ja tomaateissa oleva antioksidantti lykopeeni, auttaa ehkäisemään palamista auringossa. Lykopeeni imeytyy parhaiten tomaattituotteista, jotka on kypsennetty öljyn kera. Raa'assakin tomaatissa on lykopeenia, se ei vaan imeydy yhtä hyvin.
Vihreällä teellä saattaa olla vaikutuksia ehkäistä rosaceaa ja ryppyjä. Suojaa antavana aineena toimii eräs polyfenoli. Asia on kuitenkin vielä tutkimuksen alla. Vihreässä teessä on paljon antioksidantteja, joten se on muutenkin hyödyllistä.

Ruuansulatus kuntoon

Mustikat sopivat melkein mihin hyvänsä vatsavaivaan. Kulhollinen mustikoita päivässä pitää vatsavaivat loitolla. Mustikoista on apua ripuliin, suolistotulehduksiin, ummetukseen, vatsan turvotukseen ja vatsakipuihin.
Papaija sisältää papaiinia, entsyymiä, joka auttaa pilkkomaan proteiinia ja edistää näin ruuansulatusta. Papaija auttaa myös turvotukseen ja kroonisiin ruuansulatusvaivoihin. Jos syöt raskaan liha-aterian valitse jälkiruoaksi tuoretta papaijaa.
Vatsan toimintaa auttaa myös inkivääritee. Raasta tuoreesta inkivääristä noin teelusikallinen kuppiin, jossa on kiehuvaa vettä. Hauduta 5 min ja juo. Lisää hunajaa makeudeksi jos tarvitsee.
Syö elävää jogurttia kahden viikon ajan. Se riittää lisäämään vastustuskykyä ripulia vastaan. Elävä jogurtti sisältää acidophilus ja lactobacillus -bakteerikantoja, jotka ovat hyväksi vatsan normaalille toiminnalle ripulin jälkeenkin.

29.10.2009

Auringonpalvojan muistilista

-Älä ole liian kauan auringossa, vaikka käyttäisit korkeaa suojakerrointa.
-Muista liikkua, rusketuksesta tulee tasaisempi.
-Älä laita parfyymiä tai deodoranttia ennen aurinkoon menoa, parfyymin voi korvata aurinkoon sopivlla tuoksuvedellä ja deodorantin talkilla.
-Älä mene aurinkoon jos sinulla on tuoreita arpia, ne voivat pigmentoitua pysyvästi. Suojaa arvet laastarilla tai täysin suojaavalla aurinkovoiteella.
-Jos käytät lääkkeitä varmista lääkäriltäsi miten ne reagoivat auringon kanssa
-Muista käyttää aina aurinkolaseja.

Auringon vaaroja

Päivettynyttä ihoa pidetään kauniina ja terveenä. Iho voi kuitenkin vahingoittua vakavasti jos se altistuu liikaa auringonsäteilylle. Kauniista rusketuksesta maksettu hinta voi olla kalliimpi kuin uskoisi.
Liiallinen auringonotto yhdessä riittämättömän aurinkosuojan kanssa ei vain kuivat ihon pintaa ja rypistä ihoa. Auringonsäteet tunkeutuvat paljon syvemmälle vaurioittaen solurakennetta ja tuhoten ihossa olevia kollageeni- ja elastiinisäikeitä pysyvästi. Ihosyöpää esiintyy myös eniten niillä ihmisillä, jotka viettävät eniten aikaa kuumassa auringonpaahteessa.
Ainoa keino varmistua siitä että iho ei kärsi, on välttää liiallista auringonottoa. Mikä sitten on liiallista? Se riippuu ihotyypistä. Hyvin vaalea iho on kaikista herkin ja ei siedä juuri lainkaan aurinkoa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että tummempi-ihoinen voisi olla jatkuvasti auringossa ihon kärsimättä. Ihon palamista tulisi välttää. Aurinko on voimakkaammillaan klo 11-15 välillä päivällä, silloin on hyvä siirtyä varjoon. Aurinkosuojavoiteet ovat tehokkaita ja niitä kannattaa käyttää. Lumesta ja vedestä heijastuva valo vielä lisää ultraviolettisäteilyn voimakkuutta. Iho on siis suojattava erittäin huolellisesti keväthangille ja purjehdus-, surffaus- tai vesipuistolomalle.
Muista että voimakas hikoilu kuumassa paahteessa tai uiminen poistaa iholta suoja-ainetta. Muista lisätä sitä säännöllisin välein. Älä kitsaile suojavoiteiden kanssa, levitä reilusti. Muista suojata myös silmät aurinkolaseilla. Juo myös runsaasti vettä tai syö tuoreita hedelmiä ja marjoja pitääksesi yllä nestetasapainoa.
Jo suhteesi aurinkoon ja auringonottoon on kunnossa, ei ole mitään syytä olla nauttimatta siitä. Ihon huolellisella suojauksella, jälkihoidolla ja kosteuttamisella ihon saa pidettyä kunnossa ja päivettyneenä. Iho tarvitsee vähintään 15 minuuttia aurinkoa joka päivä D-vitamiinin muodostamiseen.

28.10.2009

Foolihappo

Saatko tarpeeksi foolihappoa? Jos olet raskaana tai harkitset raskaaksi tuloa, silloin on syytä pitää huolta riittävästä foolihapon saannista. Riittävä määrä on 400 mikrogrammaa. Tämä määrä tulee täyteen jos syöt päivässä:
40 g aamiaismuroja, joihin on lisätty foolihappoa (100 mikrogrammaa)
80 g keitettyä pinaattia (97 mikrogrammaa)
2 viipaletta kokojyväpaahtoleipää (120 mikrogrammaa)
yksi lasi appelsiinimehua (40 mikrogrammaa)
yksi viipale hunajamelonia (50 mikrogrammaa)
Tästä tulee yhteensä 407 mikrogrammaa. Periaatteessa kunnon aamiainen siis riittää.

Kuoriako vai eikö kuoria?

Puolalaistutkimus väittää että kuorimattomat eli kuorelliset hedelmät ovat merkittävästi terveellisempiä kuin kuoritut. Syynä tähän on että kuoressa on paljon kuituja ja antioksidantteja. Yli 25% ravintoaineista on hedelmän kuoressa.
Kiistanalaista on vielä kuitenkin miten syvälle hyönteismyrkyt imeytyvät hedemien kuoren läpi, osa tutkimuksista väittää että ne jäävät kuoreen, osa taas että ne imeytyvät hedelmälihaan asti. Varminta on siis ostaa luomu-tuotteita tai kasvattaa hedelmänsä itse.

27.10.2009

Lasten hammasharja

Tämä harja on erittäin monikäyttöinen. Lapset harjaavat sillä luonnollisesti hampaansa. Aikuisetkin voivat käyttää lasten hammasharjaa (ei tosin sitä samaa kuin lapset) kulmakarvojen muotoiluun, ripsien erottamiseen ripsivärin levittämisen jälkeen. Lasten hammasharjalla voi harjata myös huulet, näin huulet saavat kevyen kuorinnan. Levitä huulille huulirasvaa ennen ja jälkeen harjauksen. Harjaa kevyesti. Huulten säännöllinen harjaus ennaltaehkäisee myös huultenympärysryppyjä, jos ulotat harjauksen huulten rajan ulkopuoliselle iholle.

Vauvanharja

Paitsi vauvojen pehmeiden hiusten harjaukseen, se sopii kasvojen ihon puhdistukseen. Sillä voi harjata pois myös ylimääräisen puuterin kasvoilta.

26.10.2009

Meikki aurinkoon

Ohut, kevyt pohja on paras aurinkoon. Muista laittaa aurinkosuoja ennen meikkivoidetta. Levitä meikkivoide hieman kostealle iholle, näin sitä ei tule liikaa ja se pysyy paremmin. Vältä paksua puuterointia se voi tehdä ihosta kakkumaisen.
Voidemaisesta puuterimaiseksi muuttuvat luomivärit ja voidemainen poskipuna, kestävät paremmin kuumuutta.
Pidä huulet pehmeinä huulirasvalla, jossa on suojakerroin. Voit myös levittää hieman huulikiiltoa, se näyttää auringossa hyvältä. Valitse kevyt versio.
Kestovärjää silmäripset, niin et tarvitse ripsiväriä. Ripsiväri saattaa auringossa lähteä sulamaan.
Kun ilta saapuu kosteuta ihosi hyvin ja lisää rusketuksen hehkua aurinkopuuterilla. Käytä sitä poskilla, otsassa leuassa, olkapäillä ja decolletagella. Illalla tummat silmät ja leveät rajaukset näyttävät hyvältä, jopa silloin kun meikki hieman kuumuudessa valuu...

Hoitoaine

Liika hoitoaineen käyttö tekee hiuksista latteat. Mistä sitten tietää koska hoitoainetta tarvitaan ja koska ei. Yleensä latvat ovat kuivin osa hiuksista ja varsinkin jos olet pitkätukkainen, käytä hoitoainetta aina latvoissa. Jos hiukset ovat keskipitkät tai lyhyet, voit kokeilla sormilla mistä hiukset tuntuvat karheilta, siellä tarvitaan hoitoainetta. Jos hiuksesi ovat hyvin lyhyet saatat selvitä ilman hoitoainetta monta päivää. Joskus riittää hoitoaineen käyttö naamion tapaan kerran viikossa

25.10.2009

Kiireinen kylpijä

Jos sinulla on kiire ja haluat nauttia kylvystä. Lisää kylpyveteen öljyä vaikkapa manteli- tai greipinsiemenöljy, niin voit hypätä yli sen vaiheen kun kylvyn jälkeen levität kosteusvoiteen.

Terveys vai ikuinen nuoruus

87% naisista haluaisi olla ikuisesti terve mieluummin kuin olla ikuisesti nuori

24.10.2009

Aurinkosuojan valinta

Nyrkkisääntönä voi sanoa että emulsiomuotoiset aurinkosuojat sopivat kuumaan aurinkoon. Aurinkovoiteet ja -öljyt tuuliselle merelle ja lumisille rinteille.
Rasvaiselle iholle ei kannata laittaa ollenkaan paksuja voiteita ja öljyjä aurinkosuojaksi. Paremmin iholla pysyvät emulsiot, geelit ja suihkemaiset aurinkosuojat. Myös meikkivoide ja puuteri sopivat aurinkosuojaksi, jos niissä on suojakertoimet, eivät kylläkään kovaan paahteeseen.
Niille, joiden iho ei siedä aurinkoa lainkaan on valittava täyssuojaavia aurinkotuotteita ja mieluummin istuttava varjossa tai käytettävä aurinkovaatteita, joissa on täyssuoja.

Bikinirajat, vahata vai ajella?

Brasilialaiseksi vahaukseksi kutsuttu karvojenpoistotekniikka bikinirajojen siistimisessä, poistaa muut karvat, mutta jättää kapean "kiitoradan" jäljelle. Se saattaa ärsyttää herkkää ihoa, mutta ei ole ihan niin vaarallinen kuin vastaavan alueen ajelu. Ajeltaessa ohutta ihoa saattaa käydä vahinko terän lipsahtaessa ja tulee haava. Haavaan taas voi päästä bakteereja ja se tulehtuu. Vaikka tämänkin homman voi tehdä kotona, jotkut asiat voi olla hyvä jättää ammattilaisten tehtäväksi. Kun menet kauneushoitolaan karvojenpoistoon tarkista että he käyttävät kertakäyttövahoja ja kertakäyttöisiä vahojen levityspäitä (aplikaattori). Tarkista myös että alusta jolle asetut makaamaan on asianmukaisesti suojattu kuitukankaalla ja että se on vaihdettu edellisen asiakkaan jälkeen. Tarkista että hoitaja käyttää kertakäyttökäsineitä.
Jos sinulla on herkkä iho muuallakin, mieti pari kertaa miten herkkä iho sinulla on alapäässä. Joskus voi olla viisasta jättää sekä vahaukset että ajelut väliin. Häpykukkulalla kukkiva ihottuma ei ole kovin mukavaa.

23.10.2009

Partasuti

Sopii muuhunkin kuin partavaahdon levittämiseen. Sillä voi levittää kasvoille puhdistusaineet ja kasvot saavat samalla kevyen hieronnan ja kuorinnan. Sillä voi vaahdottaa kiinteät puhdistusaineet. Itse asiassa saippuan vaahdotus partasudilla pidentää saippuan kestoaikaa lähes puolella.

Hammasharja

Ehkäpä kaikkein tärkein harja, joka on syytä omistaa. Hammasharja ei saa olla liian kova ja se on syytä vaihtaa joka 3.s kuukausi. Harjaa aamulla ja harjaa illalla ja vie hammasharja töihinkin ja harjaa aina aterian jälkeen.
Periaatteessa mikä hyvänsä harja hoitaa homman, kuitenkin jos olet kerran kokeillut hyvää sähköhammasharjaa, huomaat eron plakinpoistossa selvästi. Investoi sähköhammasharjaan, säästät sen hammaslääkärikuluissa.

22.10.2009

Kuiva iho

Jos olet kuivaihoinen, talvi voi olla oikea koettelemus. Täytä sumutinpullo vedellä ja ruiskuttele sillä vettä makuuhuoneeseesi, saadaksesi lisää ilmankosteutta. Tekee hyvää sekä iholle että keuhkoille. Muista rasvata ihoasi aamuin illoin ja tarvittaessa vielä päivälläkin. Pidä huolta myös että syöt kalaöljyä.

Hiivatulehdus, virtsarakontulehdus ja stringit

Tiukat farkut hautovat genitaalialuetta ja kun siihen lisätään vielä string-malliset aluspöksyt, jotka uppoavat syvemmällä kuin tavalliset kalsarit, hiivatulehdus jatkuu ja jatkuu vaan. Lisäksi stringit vielä liikkuvat väliä peräaukko-virtsarakonsuu. Tuoden ei-toivottuja bakteerejä lähemmäs vaginaa ja virtsarakkoa, lisäten virtsarakontulehduksen riskiä tuntuvasti.
Jos kärsit tulehduskierteestä hylkää farkut ja stringit. Osta väljät mummopöksyt ja jos stringejä täytyy pitää, valitse puuvillaiset, jotka voi pestä 90°C:ssa. Synteettisiä materiaaleja ei voi pestä korkeissa lämpötiloissa, joten bakteerikasvusto niissä ei tuhoudu vaan jatkaa kasvuaan. Lisäksi synteettinen materiaali ei hengitä ja aiheuttaa hikoilua, joka pahentaa ongelmaa. Mitä tulee hipstereihin, ne eivät ole sen paremmat. Usko nyt vaan että päljät pöksyt ja hame on hyvä valinta.
Lisäksi pese alapääsi vedellä, älä käytä hajustettuja saippuoita. Ne pahentavat myös tilannetta.

21.10.2009

Karheat polvet

Hankaa niitä harjalla tai kuorinta-aineella ja muista voidella pesun jälkeen. Jos työsi vaatii konttausta käytä polvisuojia.

Atkinsin dieetti

Tämä dieetti sisältää paljon lihaa ja meijerituotteita ja voi lisätä virtsaputkentulehduksen ja munuaiskivien riskiä. Ruokavalio, jossa on paljon happoja teetättää paljon työtä munuaisilla ja maksalla. Seurauksena voi olla virtsaputkentulehdus ja munuaiskiviä, kun kaikki kuona-aineet eivät ennätä poistua riittävän nopeasti. Jos sinulla on tapana sairastaa virtsaputkentulehduksia, luovu Atkinsista ja punaisesta lihasta. Keskity vihanneksiin. Kolme annosta vihanneksia ja yksi annos lihaa on sopiva suhde lautasella. Jos et millään voi luopua punaisesta lihasta syö sitä vain kerran viikossa ja korvaa kalalla tai kanalla muina päivinä. Lihan voi korvata myös muilla proteiinivalmisteilla kuten soijalla.
Jos happo-emästasapainosi on happaman puolella voit palauttaa sen porkkanamehulla, sitruunamehulla, kurkkumehulla, vesimeloneilla, karpaloilla tai omenilla.

20.10.2009

Auringossa palanut iho

Kun ohut iho palaa, sitä on käsiteltävä varovasti. Ensiapuna voi kokeilla kylmää käärettä, vaikka pyyhkeestä.
Jos iho on pahasti palanut on lähdettävä lääkäriin.
Aaloe vera ja laventelin eteerinen öljy lievittävät tuskaa.
Kylpy vedessä jossa on 100g ruokasoodaan, 1½ dl omenaviinietikkaa tai 2½ dl vahvaa kehäkukka- tai kamomillauutetta helpottaa oloa. Palanutta ihoa voi valella kylmällä maito-kamomillauutteella.
Jos palanut ihoalue on pieni, sille voi kokeilla kylmää teetä, kamomilla- tai raunioyrttiuutetta, mansikan tai kurkun mehua. Helpotus tulee noin ½ tunnin kuluttua.

Kun iho on palanut se alkaa jossain vaiheessa kesiä, ellei sitä hoideta. Kehäkukkaöljy ehkäisee kesimistä ja hoitaa ihoa. Samoin autta kurpitsaöljy. Survotusta mansikasta ja kirnupiimästä voi tehdä kiristävälle iholle naamion.

Kun iho on kerran palanut, iho muistaa sen aina. Palaneella iholla ei koskaan pidä mennä uudestaan aurinkoon. Kerran palanut iho palaa aina herkemmin uudestaan. Lisää suojakertointen määrää rajusti jatkossa.

Aurinko ja rypyt

Kuiva vanheneva iho ei juuri auringossa muutu paremmaksi, varsinkaan jos ei käytä aurinkovoiteita ja auringonoton jälkeen kosteuttavia voiteita. Vanheneva iho tarvitsee myös elvyttäviä ja korjaavia tuotteita auringonoton jälkeen.
Aurinko synnyttää yleensä pieniä pintaryppyjä, jotka oikealla hoidolla saadaan pidettyä kurissa. Ryppyinen iho näytää kuitenkin ruskettuneena vielä ryppyisemmältä. Ryppyjen vaaleat pohjat vielä oikein korostavat ryppyjä.
Auringon todella rypistävä ja vanhentava vaikutus näkyy kuitenkin vasta vuosien runsaan auringonoton jälkeen. Iho ei unohda mitään. Kun iho on kerran päässyt rappeutumaan, se on menetetty. Nuoruutta ei saa takaisin.
Esteettisellä kirurgialla on keinonsa, mutta ihon rakennetta nekään eivät pysty muuttamaan.

19.10.2009

Hiivatulehdus ja spinning

Jos kärsit jatkuvista hiivatulehduksista spinning ei ole sinun lajisi. Satula hautoo genitaalialuetta ja kohonnut lämpötila yhdessä hien kanssa saa aikaan tartunnan leviämisen laajemmalle alueelle. Hankaus ei myöskään tee hyvää.
Vaikka et kärsisikään hiivatulehduksesta aloittaessasi harrastusta, on silti hyvä katsoa että vaatetus on hengittävä ja että pyörän satula on sopiva. Hyvä hygienia on myös tarpeen. Käy suihkussa tunnin jälkeen, älä säästä sitä kotiin.

Flunssa

Peset kädet huolellisesti, mutta oletko miettinyt miten paljon tietokoneen näppäimistöllä tai puhelimessa on tartunnan aiheuttajia. Entäpä ovenkahvat, joita monet ihmiset koskettavat päivittäin?

18.10.2009

Flunssa

Talvesta voi selvitä ilman flunssaa tällä seoksella: kahden appelsiinin mehu, yhden sitruunan mehu ja yksi valkosipulinkynsi sekoitetaan keskenään tehosekoittimessa. Juodaan kerran päivässä aamulla. Tosin hengitys voi haista melkoiselta, mutta ainakin flunssa pysyy loitolla kun kukaan ei tule lähelle.

Kasvojen hieronta harjalla

Tarvitset pehmeän harjan. Harjauksen voit tehdä samalla kun levität puhdistusainetta kasvoille tai kuivaharjauksena. Aloita kaulan ja decolletagen alueelta kevyin pyörivin liikkein, siirry vähitellen ylöspäin kohti otsaa. Älä käsittele silmienympärysihoa, se on ohutta.
Jos ihosi on hyvin herkkä, tee hieronta pehmeällä froteelapulla.
Hieronta parantaa ihon verenkiertoa ja antaa iholle kauniin värin, samalla kun se kuoriin iholta kuolleita ihosoluja.

17.10.2009

Auringonkukkaöljy

Auringonkukkaöljyyn voi liottaa persiljan siemeniä, salkoruusua ja aaprottimarunaa. Vahvistaa vaaleita hiuksia. Voidaan käyttää kerran viikossa hoitonaamion tapaan.

Juopottelu pilaa seksielämän

Humalahakuinen juominen ei ole ihmiselle hyvästä. Kaiken muun lisäksi se vielä pilaa seksin. Juominen voi poistaa estoja, mutta siihen ne hyvät puolet sitten jäävätkin, jos estojen poistuminen nyt edes on hyvä puoli. Alkoholi vähentää verenkiertoa genitaalialueella molemmilla sukupuolilla. Siitä seuraa erektiohäiriöitä miehillä ja kostumisvaikeuksia naisilla. Seksistä tulee hyvin epämiellyttävää, mutta eihän sitä huomaa kun on niin humalassa. Aamulla vaan tuntuu vähän aralta alapäässä. Myös taudit tarttuvat helpommin rikkonaisten limakalvojen kautta ja eihän kännissä häärätessä muista kondomia.

16.10.2009

Atsuleeni

Tätä aikaisemmin kamomillakasvista saatua rauhoittavaa ainetta käytettiin kosmetiikassa ja se toimi hyvin. Valitettavasti atsuleenia esiintyy luonnossa hyvin vähän, joten kosmetiikassa ja lääketeollisuudessa ruvettiin käyttämään synteettistä atsuleenia. Valitettavasti synteettinen atsuleeni aiheuttaa monille allergiaoireita, eikä poista niitä kuten luonnon atsuleeni tekisi. Synteettinen atsuleeni ei hävitä bakteereita tai sieniä, eikä hillitse tulehdusreaktioita. Atsuleenia käytetään saippuoissa, hammastahnoissa, huulipunissa, voiteissa, naamioissa jne.

Mikä deodoranttimuoto on tehokkain

Roll-on muotoon pakattu antiperspirantti toimii kaikkein tehokkaimmin, koska siitä ainetta on helpoin ja tasaisin annostella. Hieneritys vähenee 70%.
Toisella sijalla on puikkomallinen deodorantti, se on myös helppokäyttöinen, mutta aineen pakkausmuoto (puikko) tekee siitä hieman tehottoman, koska vaikuttavien aineiden lisäksi siinä on paksuntavia aineita, jotta puikko pysyisi kasassa. Hieneritys vähenee 35-40%.
Voidemainen deodorantti on myös toisella sijalla. Sen hyviin puoliin kuuluu myös hoitavuus, mutta se mitä hoidossa saavutetaan hävitään tehossa. Hoitavaien aineiden määrän takia, teho on samaa luokkaa kuin puikkodeodorantilla 35-45%.
Suihke ei deodoranttina ole kovinkaan taloudellinen. Puolet aineesta suihkutellaan ilmaan. Aikaisemmin suihkeissa oli ponnekaasuna freoneja, mutta ne kiellettiin 1987. Nykyään ponneaineena on ilma ja suihkedeodorantit toimivat pumppuperiaatteella. Teho on heikko, hieneritys vähenee vain 29-30%.

15.10.2009

Hedelmät ja hiivatulehdus

Hedelmien syömistä pidetään terveellisenä. Kuitenkin liian paljon hyvää voi aiheuttaa pahaa. Liika hedelmien syönti lisää riskiä sairastua hiivatulehdukseen, koska hedelmissä on yleensä paljon sokeria ja sokeri ruokkii hiivaa.
Siispä jos sairastat hiivatulehduksen tämän tästä, vaihda hedelmät salaattiin, kurkkuun ja porkkanoihin. Syö viisi annosta vihanneksia päivässä ja rajoita hedelmät kahteen. Hiivatulehduksen aikana älä syö hedelmiä.

Laihdu nukkumalla

Tämä ei ole mikään dieettimainos, vaan tieteellinen tosiasia. Unen puute nimittäin laskee niiden hormonien määrää kehossa, jotka ovat vastuussa lihasten ja rasvan välisen tasapainon säätelystä. Lisäksi unen puute nostaa stressihormonien määrää kehossa, joka taas lisää ruokahalua ja rasvan kertymistä kehoon.
Mene siis aikaisin nukkumaan niin pysyt hoikkana, ihan luonnollisesti.

14.10.2009

Asenne

Asenteella tarkoitetaan ennakkokäsitystä jostakin asiasta. Asenne on yleensä melko pysyvä ja hankalasti muutettavissa. Asenteella ei ole juuri ollenkaan tekemistä tosiasioiden kanssa. Asenteen muodostumiseen vaikuttaa ihmisen tiedot, luulot ja tunteet, harvemmin järki.
Asenne vaikuttaa myös tapaamme kohdata toisia ihmisiä. Jos suhtautuu toisiin negatiivisesti, hekin yleensä suhtautuvat sinuun vastaavalla tavalla.
Mieti huomaatko asennettasi? Millainen asenne sinulla on? Suhtaudutko asioihin kielteisesti? Miten se vaikuttaa elämääsi? Ainoa henkilö joka voi muuttaa sinun asenteesi, on sinä itse. Huomaa oma asenteesi. Kohtele muita kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Anna huomiota, arvostusta ja kiitosta, silloin saat sitä itsekin. Tarkkaile omaa asennettasi ja pyri muuttamaan sitä positiivisemmaksi. Hyvällä asenteella saat yleensä hyviä tuloksia. Pidä myönteinen asenne myös itseäsi ja työtäsi kohtaan. Muista että sinä itse valitset asenteesi

Hieronta

Aina ei ole varaa mennä hierojalle. Voit yrittää värvätä perheenjäseniä tai ystäviä itseäsi hieromaan, mutta yleensä he eivät jaksa innostua asiasta. Siksi jäljelle jää vain sinä itse. Hierontaöljyn voit tehdä myös itse. Sekoita vehnänalkioöljyä, avokadoöljyä ja manteliöljyä, kutakin sama määrä pulloon. Lisää muutama A- ja E-vitamiinikapseli. Avaa kapselit ja purista sisältö pulloon. Ravitsele pulloa ja sinulla on hoitava hierontaöljy. Hiero öljyä koko kehoosi reippailla liikkeillä.
Tätä samaa öljyä voi käyttää myös hiuksiin hiusnaamioksi. Hiero hiuspohjaan ennen shampoopesua.

13.10.2009

Aurinkosuojaa hatusta

Se on jo todettu että aurinkosuoja iholla suojaa ihoa auringolta, mutta tiesitkö että leveälierinen hattu antaa 70% suojan UV-säteiltä kasvoille ja kaulalle? Hattu suojaa myös päänsäryltä, auringonpistokselta ja ikääntymiseltä sekä melanoomalta (syöpätyyppi, jota yleensä esiintyy kasvoilla, päänahassa ja korvissa). Hatun käytön lisäksi on hyvä käyttää myös aurinkosuojaa 25+. Hatun käytössä on hyvä muistaa että mitä leveämmät lierit sen parempi.

Urheilurintaliivit

Käytä aina urheilurintaliivejä kun liikut. Hyvät liivit tukevat ja estävät rintoja veltostumasta. Ne myös auttavat parempiin suorituksiin, kun voit keskittyä liikkumiseen ja unohtaa missä rintasi heiluvat. Valitse liivit, jotka sopivat siihen liikuntamuotoon mitä harrastat. Valitse hyvin tukevat liivit. Urheiluliivien nimissä myydän todella heikkotasoisia "toppeja", jotka eivät tue yhtään mitään. Hinta ei ole aina laadun tae, mutta yleensä hintavammat liivit ovat parempia ja ne myös kestävät pitempään materiaalin veltostumatta. Shock Absorber, Rosa Faia, Triumph tekevät hyviä urheiluliivejä. Monilla valmistajilla on myös taulukko, johon he ovat listanneet ne urheilulajit, joihin liivit sopivat. Rajumpaan menoon tarvitaan tukevammat liivit.

12.10.2009

Kynsinauhavoide

2 munankeltuaista
1 tl omenaviinietikkaa
6 tl vehnänalkioöljyä
6 tl makeuttamatona ananasmehu
Sekoita ainekset yhteen. Säilytä voidetta jääkaapissa. Käytä aamuin illoin.

Arpien luonnonmukainen hoito

Arpia voidaan hoitaa myös luonnon keinon, jos ne eivät ole liian syviä. Anna arven ensin parantua rauhassa, kun rupi on itsekseen irronnut ja arpi muuten parantunut on hyvä aika aloittaa. Vehnänalkioöljy, johon on vielä lisätty hieman E-vitamiinia sivellään arven pintaan aamuin illoin. Myös kehäkukkavoide ja propolisvoide sekä pihkavoide ovat antaneet hyviä tuloksia.

11.10.2009

Vahvat kynnet

Hiero kynsinauhoihin oliiviöljyä joka toinen ilta ja joka toinen ilta kasta kynnet omenaviinietikkaan. Anna vaikuttaa yön yli.
Omenaviinietikkaa voi nauttia myös sisäisesti kynsiä vahvistamaan, joka aterialla.
Teelusikallinen gelatiinia (liivatejauhe) liuotettuna mehuun, nautitaan kerran päivässä.
Kauppojen kemikalio-osastoilla on myytävänä myös kynsiä vahvistavia aineita.

Nainen ja kalorit

Naisen päivittäinen kalorintarve on noin 2000 kcal ja 70 g rasvaa. Jos harrastaa ravintola-aterioita säännöllisesti, niin....
Intialainen ravintola: Kana korma pilahvi-riisillä ja naan-leipää 1490 kaloria ja 76 g rasvaa. Siinäpä tuli jo 75% päivän energiantarpeesta ja 6 g liikaa rasvaa.
Hampurilaispaikka: Tuplajuustohampurilainen, isot ranskalaiset ja iso kokis 1940 kaloria ja 84 g rasvaa. Lähes koko päivän kaloritarve tuli täyteen ja 14 g liikaa rasvaa.
Pizzeria: Caesar-salaatti, Capricciosa pizza ja pala suklaakakkua 1560 kaloria ja 80 g rasvaa. Lähes 80% päivän kaloritarpeesta ja 10 g enemmän rasvaa kuin tarvitaan.
Kiinalainen ravintola: Rapukakut, hapanimelään possua ja munanuudeleita 1650 kaloria ja 81 g rasvaa. 80% päivän kaloritarpeesta ja 11 g liikaa rasvaa.
Italialainen ravintola: Tortellini-pastaa, salaattia ja tiramisu. 1640 kaloria ja 117 g rasvaa. Yli 80% päivän kaloritarpeesta ja rasvantarve tuli ylitettyä puolitoista kertaa.
Voileipäbaari: Salaattivoileipä, taatelisaksanpähkinämuffini ja suuri appelsiinimehu. 1285 kaloria ja 58 g rasvaa. Näyttää terveelliseltä, mutta kaloritarpeesta tuli täytettyä jo kaksi kolmasosaa ja rasva-rajakin on täynnä 80%:sti.
Meksikolainen ravintola: Pienet nachot, kasvis enchilada ja meksikolaista riisiä, guacamolea 1370 kaloria ja 75 g rasvaa. 70% päivän kaloritarpeesta ja 5 g enemmän rasvaa kuin tarvitsisi.

Sitten vielä ihmetellään mistä johtuu se että lihotaan...

10.10.2009

Lykopeeni

Vesimeloni, tomaatti, guava ja punertava greippi sisältävät lykopeeniä. Se auttaa raskautta onnistumaan paremmin ja ehkäisee jopa kohdunkaulan syöpään altistava herpesviruksen tarttumista.

Arrowjuuri

Tämän nuolijuureksikin kutsutun kasvin juurakosta saadaan tärkkelystä, jota käytetään leivonnassa, kuten myös kauneudenhoidossa. Sillä tehdään hyytelömäisiä kosmetiikkatuotteita, yleensä kylpytuotteita ja kasvonaamioissa se on pehmittävä ja puhdistava ainesosa. Arrowjuurta käytetään kuivalle ja herkälle iholle.
Sitä saa elintarvikeliikkeistä ja luotaistuotekaupoista.

9.10.2009

Juhlien jälkeistä huonoa oloa

Tuntuuko hieman huteralta? Palauta järjestys vatsaasi kanelilla. Kaneli auttaa pahoinvointiin ja ripuliin. Ripottele aamulla paahtoleivälle tai puuron päälle.

Vahvista immuunipuolustusta

Keitä teetä inkiväärinjuuresta, purista joukkoon appelsiinimehua ja teelusikallinen hunajaa.

8.10.2009

Kiiltävien hiusten salaisuus

Syö paljon rasvaista kalaa, pähkinöitä ja avokadoja niin hiuksesi alkavat kiiltää.
Kun kuivaat hiuksiasi hiustenkuivaajalla kuivaa aina hiusten juuresta kohti latvaa, tämä liike kulkee samaan suuntaan hiussuomujen kanssa ja lisää kiiltoa.

Aluslakka

Kyseessä on yleensä väritön tai kevyesti värillinen kirkas tai matta lakka, joka laitetaan kynnelle ennen värilakkaa. Sen tarkoitus on saada värilakka pysymään paremmin kynnessä ja samalla suojata kynsiä kellastumiselta. Monet aluslakat ovat myös kynttä hoitavia. Osa ei kuivu täysin, koska tarkoitus on ankkuroida värilakka paremmin paikoilleen.

7.10.2009

Huultenrajaus

Muodista riippuen rajaus on milloin vaaleampi, tummempi tai samanvärinen kuin huulipuna. Kuitenkin. Jos sinulla on leveät huulet käytä aavistuksen tummempaa huultenrajausta kuin huulipuna. Jos sinulla on kapeat huulet käytä vaaleampaa huultenrajausta kuin huulipunasi väri on. Samanvärinen huultenrajaus, kuin huulipuna on takuuvarma yhdistelmä.
Mitä vanhemmaksi tulet sen tärkeämpää on huulien rajaus. Huulipunan koostumus on yleensä voidemainen ja se valuu herkästi huulten ympäristön ryppyihin. Huultenrajauskynä on huomattavasti kuivempi (yleensä) kuin huulipuna ja pysäyttää huulipunan etenemisen rypyssä.

Vaseliini

Siitä asti kun joku keksi tämän hyperrasvaisen voiteen, se on ollut yksi suosituimmista ja monikäyttöisemmistä kauneudenhoitoaineista. Se sopii niin huulirasvaksi kuin ihovoiteeksi. Sillä saa myös kiiltoa huulipunan päälle ja sitä voi käyttää suojaamaan silmäluomia kestovärjätessä ripsiä. Vaseliini hiusrajassa estää hiusväriä valumasta kasvoille ja värjäämästä ihoa. Sillä suojaa käsien tai jalkojen muuta ihoa kun poistaa syyliä. Sitä voi harjata kulmakarvoihin, että ne saavat muotoa ja kiiltoa. Tasoittaapa vaseliini, jopa karheita kantapäitäkin, kun sen laittaa yöksi vaikuttamaan ja sukat jalkaan.

6.10.2009

Alumiini ja missä sitä on kosmetiikassa

Alumiinin ja Altzheimerin taudin yhteyksistä on puhuttu jo pitkään ja alumiinikattilat julistettiin jossain vaiheessa pannaan. Mutta onko kukaan havainnut missä alumiinia on todella paljon - kosmetiikassa!
Alumiinisuoloja käytetään yleisesti kasvovesissä, partavesissä ja deodoranteissa, koska niillä on supistavia ominaisuuksia. Tälläisiä aineita ovat alumiinilaktaatti, alumiinistreaatti, alumiinisilikaattia, joita on puutereissa, tahnoissa, ja meikkivalmisteiden täyteaineena.
Tunnetuin kosmetiikassa käytetty alumiinisuola on aluna eli kalium-alumiinisulfaatti, josta muodostuvat ns. kidedeodorantit eli deodoranttikivet.
Alumiinikloridi tai alumiiniklorhydraatti ovat aineosina antiperspiranteissa.
Seuraavan kerran kun lähdet kosmetiikka ostoksille tai ostamaan dödöä, vilkaisepas raaka-aine luetteloa, jos siellä lukee jossain Aluminium- alkuinen sana tai alum. Se tarkoittaa että tuotteessa on alumiinia. Jätä ostamatta.

Silmämeikinpoisto

Silmämeikinpoistoaine unohtui matkasta. Ei hätää pieni määrä vauvanöljyä tai ruokaöljyä toimii hätätilassa vedenkestävän silmämeikin poistoaineena.

5.10.2009

Keltaiset värjäytymät kynsissä

Onko kynsilakan pitkäaikainen käyttö värjännyt kyntesi keltaisiksi? Leikkaa sitruuna kahtia ja työnnä kyntesi sitruunan hedelmälihaan. Sitruunamehun happamuus vaalentaa kyntesi.

Ihokarvojen poisto vahalla

Älä koskaan juo kahvia tai teetä ennen karvojenpoistoa, koska kofeiini tekee ihostasi herkemmän. Sen sijaan juo omenamehua, kalium mehussa tekee hermopäätteesi vähemmän tuntuviksi...

4.10.2009

Kosmetiikka-allergiat

Kasvi- ja eläinkunnan aineet ovat tavallisimmat allergeenit, mutta myös metallit voivat aiheuttaa allergisen reaktion.
Yleensä kosmetiikka-allergia näkyy ensin kasvoissa, koska iho on siellä ohuempaa kuin käsissä tai vartalolla.
Ensimmäinen merkki ihon herkistymisestä on ihon punoitus. Iho saattaa turvota, nousta rakoille tai hilseillä. Aina tämä reaktio ei kuitenkaan johdu kosmetiikasta. Stressi, kuuma ilmasto ja kiire, saattavat laukaista reaktion aineelle, jolle et oikeasti ole allerginen.
Mikäli olet melko varma että reaktiosi on peräisin kosmetiikasta. Asiaa on tutkittava. Jokainen ainesosa, mitä allergiaa aiheuttavassa tuotteessa oli, testataan lapputestillä ihollesi. Mihin kohtaan nousee reaktio, siinä on allergian aiheuttaja.
Jos sinut on todettu allergiseksi useille eri ainesosille, kannattaa jatkossa valita allergiatestattuja tuotteita ja lukea tuoteselosteet siitä huolimatta tarkkaan.
Yleisimpiä allergian aiheuttajia ovat:
hajusteet, säilöntäaineet ja hiusten värjäyksessä käytetyt aineet

Kivennäisaine kynsille

Kalsium vahvistaa luita, mutta myös kynsiä. Juustoa, maitoa tai kalkkitabletteja tarvitaan jos kynnet ovat heikot. Muista että kalsium tarvitsee D-vitamiinia imeytyäkseen.

3.10.2009

Kynsivitamiinit

A-vitamiini saa kynnet kasvamaan paremmin, B-vitamiini tekee niistä vahvemmat, D-vitamiini auttaa jos kynnet lohkeilevat ja liuskottuvat ja niissä on epätasaisuuksia.

Allantoiini

Kasvovoiteen raaka-aine luettelossa voi olla yhtenä ainesosana allantoin eli allantoiini. Se vaikuttaa ihoa pehmentävästi ja lisää ihossa tapahtuvaa solunjakautumista haavojen arpeutumisen yhteydessä. Allantoiinia on sekä kasvi- että eläinkunnassa, mutta kosmetiikkaan sitä saadaan yleensä vehnänalkioista. Osa ihmisitä on allergisia allantoiinille.

2.10.2009

Oletko sokerihiiri tai pikkuherkkupopsija?

Miten saada kuriin tuo "pieni nälkä" tai "pieni halu syödä jotain hyvää"? Pienistä annoksista sokeria päivässä tulee isoja annoksia viikkojen ja kuukausien kuluessa ja vuodessa alkavat jo kilot kertyä vyötärön ympärille ja hieman muuallekin.
Ratkaisu löytyy siitä että leikkaat porkkanoita, kurkkuja, kukkakaalia, retiisejä, endiivejä jne. pieniksi suupaloiksi ja pakkaat ne muovipusseihin annoksiksi. Näin sinulla on valmista "pikkuhyvää" kun halu syödä jotain pientä yllättää. Terveellistä ja vitamiinipitoista. Muista täydentää jääkaappisi varastoja aina välillä.

Seleeniä terveydeksi

Seleeni kuuluu osana elimistön puolustusjärjestelmään, joka suojaa kehon soluja vapaiden radikaalien hyökkäyksiltä, joten sen uskotaan myös vähentävän syövän ja sydäntautien riskiä. Sitä tarvitaan myös kilpirauhasen hormonien tuotantoon (aineenvaihdunta) ja immuniteettiin.
Seleenin päivittäistarve on 60 mikrogrammaa. Tarve ei lisäänny raskauden aikana. Imetyksen aikana on hyvä ottaa 75 mikrogrammaa.
Seleeniä on parapähkinöissä, pähkinöissä, kalassa, kokojyväleivässä, -jauhoissa ja -muroissa, lihassa, sisäelimissä, kanassa, linsseissä, juustossa ja kananmunissa.
Lisäravinteena seleenin ottaminen on hieman kyseenalaista, koska suuret annokset ovat myrkyllisiä ja voivat vaikuttaa ihoon, kynsiin, hiuksiin ja hermostoon. Älä koskaan ota mitään seleenivalmistetta, jossa seleeniä on yli 200 mikrogrammaa.

1.10.2009

Kyynärpäät

Kokeilepas miltä kyynärpääsi tuntuva? Onko karheutta? Kyynärpäät saat kuntoon harjaamalla niitä pehmeällä harjalla säännöllisesti tai käyttämällä kuorintavoidetta.
Jos kyynärpäät ovat ikävästi eriväriset kuin muu iho, voit vaalentaa ne sitruunalla. Laita sitruunakuoren puolikkaat kyynärpäihin ja istu vaikka katselemaan TV:tä, siinä ne vaalenevat samalla. Voitele käsivoiteella ja miellään useampia kertoja päivässä. Varsinkin jos sinusta alkoi tuntua että kyynärpääsi eivät ole kovin kauniit.

Kalsiumia terveydeksi

Kalsiumin tärkein tehtävä on pitää hampaat ja luut lujina. Sitä tarvitaan myös hermojen ja lihasten toimintaan, veren hyytymiseen, hormonien eritykseen ja solujen muodostukseen.
Tutkimusten mukaan vain puolet naisista saa riittävästi kalsiumia ja muutama onneton ei juuri lainkaan. Laihduttajat ja naiset, jotka eivät käytä maitotuotteita ovat pahimmassa vaarassa kärsiä kalsiumin puutteesta. Kalsiuminpuute on siitä kavala, että sitä ei juurikaan huomaa, ennenkuin luu murtuu. Luut vahvistuvat 30 -vuotiaaksi asti ja sitten ne alkavat oheta. Hormonimuutokset vaihdevuosissa nopeuttavat luukatoa. Tasapainoninen ruokavalio ja painoharjoittelu auttaa säilyttämään luita.
Kalsiumia tarvitan 700 mg päivässä. Raskauden aikana ei tarvita yhtään sen enempää. Imetyksen aikana kylläkin 1250 mg.
Maitotuotteet ovat parhaita kalsiumin läheitä. Muita lähteitä ovat mehut, joihin on lisätty kalsiumia. Soija, vihannekset, palkokasvit, tofu, leipä, kala, kuivatut hedelmät ja pähkinät. Kalsium tarvitsee kuitenkin imeytyäkseen D-vitamiinia. Sitä saa auringonvalosta ja ravinnosta kuten rasvaisesta kalasta, kananmunista ja rasvoista, joihin on lisätty D-vitamiinia.
Jos ravinnossa ei ole riittävästi kalsiumia, sitä täytyy ottaa lisäravinteina. On tutkittu että naiset jotka käyttävät noin 1 g kalsiumia päivittäin kärsivät vähiten PMS oireista.