25.4.2010

Huulirypyt

Voimakkaat huulirypyt saa aikaiseksi vain tupakoimalla ja palvomalla aurinkoa. Toki epäsopivat hammasproteesit tai hammasvaivat kuten hampaiden puuttuminen tai virheasennot voivat aikaansaada ryppyjä huulien ympäristöön. Hoitamattomuudella on yleensä myös osuutta asiaan.
Yleensä huuliryppyjen välttämiseen ehdotetaan ahkeraa huulivoiteen tai -rasvan käyttöä. Jos tupakoit ja/tai palvot ahkerasti aurinkoa, mikään huulirasva ei pelasta huulirypyiltä. Samoin on laita, jos rypyt johtuvat hampaista.
Huuliryppyjä voi kuitenkin ennaltaehkäistä lopettamalla tupakointi, vähentämällä auringonpalvontaa ja käyttämällä aurinkosuojavoiteita myös huulten iholla sekä pitämällä huolta hampaista.
Jos huuliryppyjä on jo muodostunut, niitä poistetaan vahvoilla kuorinnoilla, joilla ihon pintakerros saadaan pois (lääkärit ja koulutetut kosmetologit tekevät) sekä täyteaineilla ryppykohtiin. Näiden hoitojen jälkeen on syytä käyttää vahvaa aurinkosuojaa ja muutenkin hoitaa huulten ihoa hyvin.
Voimakkaat aineet huulten alueella kuten alkoholi (esim. kasvovesissä), huulipunan kiinnitysaineet, "suudelmankestävä" huulipuna tai kuivat huulipunat voivat myös kuivattaa huulten sekä huulien ympäristön ihoa jatkuvasti käytettynä.
Allergiat ja nenän jatkuva niistäminen voi kuivattaa sekä nenänseutua että myös ylähuulen aluetta. Samoin limakalvojen kuivuminen vaihdevuosiaikaan.
Tietyt ruoka-aineet kuten alkoholipitoinen, suolainen, hapan tai karvas ruoka/juoma voi kuivattaa suunseutua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!