27.4.2010

Itseruskettajan käyttö

Auringon vaaroista varoitellaan ja monet turvautuvat itseruskettaviin aineisiin saadakseen väriä iholle. Kun itseruskettaja on valittu ja väri on oikea, silti voi monta asiaa mennä pieleen.
Jos kuorinta unohtui ennen itseruskettajan käyttöä ihosta saattaa tulla laikukas, koska itseruskettava aine kiinnittyy hyvin keratiiniin, jota on iholla kuolleissa ihosoluissa. Kuori siis iho hyvin ennen itseruskettajan levittämistä iholle.
Hiusraja, kulmakarvat ja muut karvaiset kohdat saattavat värjäytyä tummemmiksi. Tämän voi estää levittämällä hiusrajaan, kulmakarvoihin ja muille karvaisille alueille rasvaa esim. vaseliinia tai poistamalla itseruskettavan aineen pumpulilla hiusrajasta ja karvaisilta alueilta varovasti.
Väristä voi tulla myös liian tumma. Tämän voi estää sekoittamalla itseruskettajaan ihan tavallista kosteusvoidetta. Sekoita molemmat aineet huolellisesti yhteen, ettei tuloksesta tulisi raidallista.
Jos näyttää että iholle alkaa muodostua raitoja, levitä iholle kosteusvoidetta ja hinkaa ihoa vaikka märällä sukalla. Tämä on tehtävä ennenkuin väri ehtii kiinnittyä kunnolla. Seuraavana päivänä on jo myöhäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!