18.4.2010

Mineraalimeikit

Muutama vuosi takaperin mineraalimeikkejä mainostetiin lähes kosmetiikan 8. ihmeenä. Oikeastaan kysymyksessä on vanha konsepti uudessa asussa. Meikki, jonka pigmentit ovat peräisin hienoksi jauhetuista mineraaleista.
Jos mineraalimeikki on jauhemaisessa muodossa, ja olet kuivaihoinen tai ihossasi on ryppyjä, ei valitettavasti ole olemassa sellaista meikkitekniikkaa, jolla mineraalimeikin saisi nätisti asettumaan iholle ilman että rypyt korostuvat.
Mineraalimeikki sopii hyvin vain nuorelle ongelmattomalle iholle. Rasvaihoisilla mineraalit yleensä muuttuvat tummemmiksi iholla kun ihon oma rasva pääsee vaikuttamaan meikkiin. Meikistä tulee myös helposti laikukas.
Mineraalimeikin hyviin puoliin kuuluu se, että se ei ole kovin peittävä, eikä paksu. Ellei sitten sekoita mineraalipuuteria veden kanssa. Tällöin saa aikaiseksi paksun pastamaisen meikin. Se ei kuitenkaan kestä kovin hyvin näppyjen päällä, eikä peitä punaisia verisuonia. Joten tarvitset joka tapauksessa peitepuikon.
Mineraalimeikin ja peitepuikon yhteensovittaminen on luku sinänsä. Jos yrität laittaa peitepuikkoa mineraalimeikin päälle, ongelmana on tarttuvuus. Jos taas laitat ensin peitepuikkoa ja sitten mineraalimeikin, peitepuikko-kohta näkyy kaivolta kotiin.

Mineraalimeikkiä voi kokeilla levittää siveltimellä, kuivalla sienellä, kostealla sienellä, puuterivipalla, pumpulitupolla tai sormin... joka tapauksessa kevyellä kädellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!