23.4.2010

Otsarypyt

Otsarypyt eivät ole perinnöllisiä, vaan niitä saa hankittua, jos on koko ajan vihainen tai kurtistelee kulmiaan. Joskus huono näkö aiheuttaa otsaan ryppyjä, kun silmiä joutuu siristelemään. Aurinko aiheuttaa samasta syystä otsaan ryppyjä.
Stressi ja kireä päänahka voivat aikaansaada myös otsarypyt.

Mitä otsarypyille voi tehdä?
Voiteet eivät yleensä poista otsaryppyjä yksinään, kuivasta ihosta johtuviin otsaryppyihin (aika harvinaista) voiteista on apua. Ilmeryppyihin ei.
Ilmeryppyihin voi kokeilla Frownies-lappuja yöksi. Yleensä tepsivät hyvin 30-50-vuotiaiden ryppyihin. Aikaa ryppyjen katoamiseen voi kulua viikoista ja kuukausista vuosiin.
Nipistyshieronta auttaa myös otsaryppyihin. Otsan ihoa hoidetaan rypyn suunnan vastaisesti rullaamalla ihoa nipistysotteella etusormen ja peukalon välissä edestakaisin rypyn suuntaa vastaan. Samalla imeytyy myös yö- ja päivävoide kätevästi.
Jos otsarypyt johtuvat kollageeni- ja elastiinisäikeiden puutteesta tai katkeilusta, ihon mikroneulaus eli dermaroller yhdistettynä kollageeniliuokseen voi parantaa ihon ulkonäköä. Mikroneulausta tekevät kosmetologit, jotka ovat saaneet siihen erikoiskoulutuksen tai mikroneulauslaitteen eli dermarollerin voi ostaa kotikäyttöön. Neulauksen jälkeen levitetty liukoinen kollageeni imeytyy paremmin.
Mikäli rahaa on ja aikaa ei niin plastiikkakirurgit tekevät otsankohotuksia, laserhoitoja sekä täyttävät otsaryppyjä hyaluronihapolla ja muilla täyteaineilla. Jos otsarypyt ovat pahat botox-ruiskeet rentouttavat lihakset ja pienentävät ryppyjä. Aika usein tarvitaan kuitenkin eri hoitojen yhdistelmä parhaan tuloksen aikaansaaamiseksi.
Mikään tulos ei ole pysyvä jos kotihoito laiminlyödään. Ja on syytä muistaa että kelloa ei voi pysäyttää, iho ikääntyy vääjäämättömästi.

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Nuo Frownies-laput kuulostavat mielenkiintoisilta ja kokeilemisen arvoisilta. Mistähän niitä saisi tilattua?

    VastaaPoista
  2. Klikkaa tekstissä olevaa sinistä sanaa Frownies-lappuja. Pääset yrityksen kotisivuille, sieltä niitä voi tilata. Myös www.drugstore.com ja www.feelunique.com myyvät Frownies-lappuja. Vertaile hintoja.
    Olen itse käyttänyt kyseisiä lappuja jo ainakin 12 vuotta otsaryppyihini yöksi ja hienosti toimivat. Kuivaihoisen kannattaa käyttää lapun alla geelipitoista hoitoainetta tai suihketta, ettei lappu ota ihoon liian tiukasti kiinni.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!