21.4.2010

Puuteria niin että pöllyää

Oikein käytettynä puuteri vie iholta liiallista kiiltoa ja kiinnittää meikin. Kuitenkin jos ei ole tarkkana voi ylipuuteroida itsensä. Aurinkokuninkaan hovissa oli tapana puuteroida peruukit, nykyään hiusten puuterointi ei taida olla muodikasta. Tee siis meikki ensin ja käsittele vasta sitten hiukset, muuten voit päätyä tulokseen että hiusrajassa tai hiuksissa on puuteria.
Joskus myös kasvojen iho voi näyttää ylipuuteroidulta. Jos meikkivoide eli värivoide sisältää jo valmiiksi puuteria, älä enää lisää sitä erikseen. Yleensä puuterimaiset värivoiteet sisältävät puuterin, samoin jos tuotteen nimi on meikkivoidepuuteri tai puuterimeikkivoide, siinä yleensä on puuteri mukana
Jos puuteria tupsahti liikaa, se on helppo poistaa iholta puhtaalla isolla meikkisiveltimellä ja hiusrajasta pumpulilla, harjalla tai kammalla. Jos puuteri ei muuten hiuksista lähde laita vanhat sukkahousut harjan ympäri ja harjaa sitten.
Levitä puuteria aina kevyellä kädellä ja lisää varovasti niihin kohtiin, jotka vielä kiiltävät.
Jos puuterinkäyttö ei luonnistu tai se ärsyttää, voit käyttää ns. paperipuuteria tai puuteripaperia. Kysymyksessä on ohut paperi, joka on keveysti puuteroitu. Tämä paperi vie iholta liikaa rasvaa pois ja kiinnittää meikin. Lopputulos ei ole ylipuuteroitu.
Jos tämäkin tuntui liialliselta, pelkkä kasvopaperilla painelu vie iholta ylimääräistä kiiltoa pois. WC-paperikin käy hätätilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!