24.4.2010

Silmäpussit

On olemassa kahdenlaisia silmäpusseja, ns. rasvapusseja ja vesipusseja. Yleensä ensimmäiseksi silmäpussi muodostuu vesipussina, eli silmänseutuun alkaa kertyä nestettä. Mistä se johtuu?
Liiallinen suolankäyttö kerää nestettä, liikkumattomuus kerää nestettä, alkoholi kerää nestettä luomiin, tupakointi ja muutkin huonot elintavat keräävät nestettä luomiin. Kun nestettä on kertynyt silmänseutuun aikansa ja turvotus on venyttänyt luomen ihoa, ihon aineenvaihdunta hidastuu ja ihon alle alkaa kertyä rasvaa.
Parasta olisi että nesteen kertymiseen puututaan heti. Pelkkä silmänympärysgeelin käyttäminen ei riitä. Korjaus lähtee elintapojen korjauksesta. Toki silmänympärysgeeliäkin voi käyttää, ei se pahenna tilannetta, mutta ei parannakaan.
Kun neste on jo muuttunut rasvaksi silmänympärysiholla, sitä ei saa pois kun leikkauksella. Mikään silmänympärysgeeli tai silmänympärysvoide ei poista rasvaa silmänseudusta. Toki rankka liikunta poistaa rasvaa muualta kehosta, mutta silmänympärysrasva on aika pysyvää.
Mistä tunnistaa kummasta on kysymys?
Jos silmäpussit ovat vain aamuisin ja ne sulavat päivän mittaan pois. On kysymyksessä nesteturvotus. Jos taas silmäpussit eivät katoa välillä pois, on kysymyksessä silmänseutuun kertynyt rasva.
Nestevaiheessa oleviin silmäpusseihin voi kokeilla lymfahierontaa, mutta ellei elintapamuutosta tehdä ajoissa, silmäpusseista tulee pysyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!