31.1.2010

Selän finnit

Monille ihmisille nousee murrosiässä ja jopa sen jälkeenkin selkään finnejä ja mustapäitä. Oikea osoite niiden poistoon on kosmetologi ja hoito - selänpuhdistus. Hoito on hyvä tehdä 3-4 viikon välein.
Kotihoitona selän kuorinta on hieman haastavaa jos ei satu omaamaan yliliikkuvia niveliä. Kuorinnan voi kuitenkin tehdä ostamalla karkean selänpesimen tai pitkävartisen harjan ja hinkkaamalla sillä selkää ennen suihkua. Kuiva iho ja pinnalla olevat mustapäät irtoavat ja selän iho sileytyy. Sen lisäksi tunnin hikijumppa päivittäin pitää mustapäät loitolla. Jumpan jälkeen on mentävä mahdollisimman pian suihkuun ja huuhdeltava selkä puhtaaksi. Kuivaus aina puhtaaseen pyyhkeeseen. Likainen pyyhe ruokkii bakteereita.

Peppunäppylät

Usein pepun finnit, johtuvat tukkeutuneista talirauhasista ja nämä taas johtuvat monista syistä. Yksi syy on paikallaan istuminen ja hengittämättömät vaatteet ja istuinalustan hengittämättömyys. Keinonahkaistuin on pahin. Kun valitset alusvaatteita katso että ne ovat 100%:sta puuvillaa tai 100%:sta silkkiä, molemmat ovat hengittäviä materiaalia ja poistavat kosteutta iholta. Myös housujen tai hameen on hyvä olla hengittävästä materiaalista, monet keinokuidut hautovat ja lisäävät finnitaipumusta.
Jos olet ahkera uimari pese uikkarit aina hyvin uimisen jälkeen ja älä istuskele märissä uikkareissa pitkiä aikoja, voi muutkin paikat hautua kuin peppu.
Joissakin autoissa "nahkaverhoilu" ei ole nahkaa nähnytkään vaan on hengittämätöntä keinonahkaa. Samoin autojen kangasistuimet ovat usein keinomateriaalia. Jos joudut istumaan autoissa pitkän aikaa, hanki nappulaistuin. Ilma vaihtuu ja peppunäppylät vähenevät. Muutkin hautumat paranevat paremmin.
Pakaroita voi myös kuoria ja siten auttaa talirauhasparkoja pääsemään liiasta talista eroon. Ihan tavallinen vartalonkuorinta-aine sopii tai sitten itsetehty kuorinta merisuolasta ja sitruunamehusta. Kuorin 1-2 kertaa viikossa ja muutaman kuukauden päästä peppu on sileä kuin vauvalla.
Mistä muistui mieleeni että vauvantalkkia voi hyvin tupsutella myös aikuisten pepulle, jos tietää että joutuu istumaan pitkän aikaa hautuvalla istuimella.

30.1.2010

Ryppyjä huulien ympärillä

Lopeta tupakointi. Hoida kuivaa ihoa. Kuori ihoa kuitenkin varoen huuten ohutta ja herkkää ihoa. Tee kasvovoimistelua.

Kosmetiikka-allergia

Allergisia ihmisiä on yhä enemmän. Kosmetiikkayritykset tekevät parhaansa että markkinoille ei pääsisi ärsyttäviä tuotteita. Kaikkeen ei voi kuitenkaan varautua.
Jos sinulla on allerginen tai herkkä iho. Tärkeää on että tunnet ihosi ja sen mihin iho reagoi. Kirjoita aina ylös tuotteet, joista olet saanut reaktion ja yritä selvittää mistä se johtui.
Keskity herkälle iholle suunnattuihin tuotteisiin, jos valitset uusia hoitoaineita ihollesi.
Jos tuote on luonnonkosmetiikka, se ei tarkoita sitä että se olisi jotenkin paremmin siedettyä.
Katso että tuotteessa lukee allergiatestattu tai hajustamaton. Nämä maininnat eivät kuitenkaan takaa sitä että et olisi allerginen tuotteen jollekin aineosalle.
Lue aina tuoteselosteet huolella. Kysy neuvoa asiantuntijoilta. Tuotteen myyjien pitäisi tuntea tuotteensa läpikotoaisin, jos näin ei ole vaihda ostopaikkaa. Varmista aina että ostamissasi tuotteissa on raaka-aineluettelo.
Kysy, lue ja kokeile tuotteita aina ennen ostoa. Jos reaktio tulee se tulee yleensä nopeasti, jos olet jo allerginen aineelle.
Viivästynyt allerginen reaktio tulee vasta kun olet herkistynyt tuotteelle käytettyäsi sitä pitkään. Tästä syystä vaihda kosmetiikkatuotteitasi silloin tällöin että et herkistyisi niille.

29.1.2010

Kauneusleikkaukset ei!

Jos suunnittelet meneväsi leikkauttamaan jonkun kehosi osan kauneudeksi, mieti hetki.
Leikkaus on aina riski ja jotain voi mennä pieleen.
  • Jos henkilö on kirurgi, se ei tarkoita sitä että hän on pätevä tekemään juuri sen leikkauksen, jota sinä haluat.
  • Ennen leikkaukseen menoa keskustele sellaisten henkilöiden kanssa, joille on tehty haluamasi leikkaus. Älä luota pelkästään mainoksiin.
  • Varmista aina että tapaat leikkaavan lääkärin jo ensi käynnillä ja keskustelet hänen kanssaan tarkasti asiasta. Älä luota klinikkaan, joka pyytää etumaksua ennen kun olet edes nähnyt lääkäriä.
  • Käy useammalla lääkärillä ja pyydä heiltä mielipide asiasta. Päätä vasta sitten.
  • Varmista että olet ymmärtänyt varmasti kaiken, myös leikkauksen riskit ja sen mitä voi mennä pieleen ja mitä sitten tehdään.
  • Kysy mahdollisimman paljon kysymyksiä jo ensi käynnillä. Jos et saa mielestäsi riittävän kattavia vastauksia, harkitse vielä.

Miesten kauneusleikkaukset ja mitä maksaa

Aikaisemmin ajateltiin että vain naiset tekevät kauneusleikkauksia, mies miehille tehdään leikkauksia, siitä vain ei puhuta niin paljon.

Hiusten siirto alk. 1500,-
Botoxia ryppyihin alk. 230,-
Korvien muotoilut alk. 2000,-
Poski-implantit noin 3450,-
Leukaimplantit tai leuan muotoilu alk. 4200,-
Huulten muotoilu alk 170,-
Silmäluomileikkaukset alk. 2300,-
Nenän muotoilu alk. 3400,-
Rintojen pienennys alk. 3000,-
Vatsalihasimplantit alk.8000,-
Peniksen pidennys ja laajennus alk. 3000,- ja alk. 4600,-
Vatsankiristys alk. 4800,-
Rasvaimu alk. 2500,-
Pohjeimplantit alk. 4800,-

Jos nainen tulee kalliiksi, niin kyllä tulee täydellinen mieskin.

28.1.2010

Yrttikylpy

Yrtit vaikuttavat ihmiseen ihon kautta sekä hengitysteiden kautta tuoksuna. Yrttikylvyt sopivat miltei kaikille, ainoastaan hyvin allergiset ihmiset voivat saada allergiaoireita, jos erehtyvät kokeilemaan heille sopimattomia yrttejä.
Jotta kylpyamme ei sotkeudu kuivatut yrtit on hyvä laittaa harsokangaspussiin tai vaikka teekuulaan. Yrteistä voi tehdä myös ensin vahvan teen ja kaataa sen kylpyammeeseen. Kuivattuja yrttejä tarvitaan kokokylpyyn 50 g ja tuoreita 100 g.
Rentouttavia ja rauhoittavai yrttejä ovat: appelsiininkukka, kamomilla, kanervankukka, laventeli, lehmuksenkukka, leskenlehti, mesiangervo, orapihlaja, ruusu ja sitruunamelissa.
Unettavia yrttejä ovat: humala, kamomilla, kanerva, kauranoraat, kissanminttu, kärsimyskukka ja virmajuuri.
Piristäviä yrttejä ovat: mintut, männynhavut, nokkonen, puna-apila, rosmariini, salvia ja timjami.
Laihduttajan kylpyyn sopivat: merilevä, koivunlehdet ja suola. Molemmat poistavat nesteitä.
Rasvaiselle iholle sopivat: hamamelis (taikapähkinä) ja siankärsämö.
Karhealla iholle: kamomilla ja salvia.
Sydämen- ja munuaisten toimintahäiriöistä kärsiville sopivat kivennäisvesikylvyt (hiilihappokylvyt).
Reumaa lievittää männynhavu-, kataja-, suola- ja rikkikylvyt.
Tee omia sekoituksia.

Kypemisen lyhyt historia

Muinaiset roomalaiset olivat suorastaa hullaantuneet kylpemiseen ja kylpylöihin. Ahkerimmat heistä ottivat kylvyn 8 kertaa päivässä.
Rokokoon aikaan kylpemistä pidettiin syntinä ja uskottiin että se aiheuttaa turmellusta. Iho puhdistettiin raaputtimella, joka auttoi myös syöpäläisten aiheuttamaan kutinaan.
Katariina II Suuri (1729-96) harrasti yrttikylpyjä päivittäin ja koska yrttejä piti olla aina saatavilla hänellä oli oma kuriirijärjestelmä, joka huolehti siitä että Euroopasta ja Kaukoidästä tuli jatkuvasti yrttejä hänen ylellisiin kylpyhetkiinsä.
Katariinan aikalainen Madame de Pompadour (1721-64) oli aivan yhtä ihastunut yrttikylpyihin. Madamen suosikki oli laventeli, timjami ja rosmariini -kylpy. Maria Antoinette (1755-93) taas piti enemmän jalkakylvyistä ja hän liottikin jalkojaan päivittäin yrttikylvyissä.

27.1.2010

Peppua piukemmaksi

Seuraavan kerran kun odotat liikennevalojen vaihtumista, seisot bussipysäkillä tai sinulla ei ole mitään muutakaan tekemistä jumppaa peppua. Purista pakarat yhteen ja rentouta. Toista 10 kertaa tai enemmän.

kuiva iho

47 %:lla ihmisistä on kuiva iho, mutta vain 28% heistä on tietoisia asiasta.

26.1.2010

Kuivien hiusten naamio

Näin teet kotitekoisen kuivien hiusten hoitonaamion.
Tarvitaan:
2 kananmunaa
1 rkl öljyä
1 tl omenaviinietikkaa
1 rkl glyseriiniä (apteekista)
Vatkaa munat vaahdoksi ja jatka vatkaamista kun lisäät öljyn joukkoon ohuena nauhana. Sekoita joukkoon omenaviinietikka ja glyseriini. (Glyseriinin voi jättää poiskin).
Pese ensin hiukset ja levitä sitten tämä naamio hiuksiin. Anna vaikuttaa 30 min muovihupun tai pyyheliinan alla. Huuhtele ensin pois haalealla vedellä ja sitten viileällä vedellä

Kuivan ihon naamio

Näin teet naamion hyvin kuivalle iholle.
Sekoita keskenään 1 tl suolatonta voita ja 2 rkl maitoa kattilassa. Lämmitä ja anna voin sulaa. Anna jäähtyä hetki. Levitä naamio sitten kasvoille siveltimellä tai pumpulitukolla. Anna vaikuttaa tunti tai pari. Huuhtele pois haalealla vedellä. Tee naamio 3 kertaa viikossa.

25.1.2010

Tuntuuko että kaikki meikkituotteet, joita käytät katoavat markkinoilta?

Ilmeisesti on tullut aika vaihtaa meikkirutiineja. Jos tuotetta ei enää edes valmisteta, se on merkki siitä että meikkityylisi on auttamattomasti vanhentunut. On aika opetella uusi tapa meikata. Mene kosmetologille, meikkitaiteilijalle tai tavaratalojen ilmaisille meikkipäiville, siellä saat tietoa uusimmista tuotteista ja trendeistä ja jos hyvä tuuri käy ihan uuden lookin, jota voit sitten soveltaa.
Käy tutustumassa uusiin tuulin aina silloin tällöin, että et jämähtäisi paikoilleen.

Vatsalihakset timmiksi

Kotona: Makaa lattialla kyljellään jalat yhdessä. Nojaa vartaloasi alimman käden kyynärvarteen, pidä toinen käsi linjassa vartalon kanssa. Nosta jalat irti lattiasta ja pidä ilmassa 30 sek. ja toista 3 kertaa, vaihda puolta.
Töissä: Istu tuolilla ja ota kiinni tuolin etureunasta molemmilla käsillä. Nosta jalat ylös koukistettuina polvista, pidä jalkoja ilmassa 30 sek. ja toista 3 kertaa.
Salilla: Makaa selälläsi polvet 90 asteen kulmaan koukistettuna jalkapohjat lattiassa. Laita kädet niskan taakse ja taivuta toinen kyynärpää kohti polvia, tee toisto 3 kertaa ja sitten toisella puolella.
Kun totut liikkeisiin lisää toistoja 3, 6, 12, 24, 48, jne.

24.1.2010

Omatekoisia kylpyaineita

Omatekoinen kylpyöljy
½ dl ruokaöljyä ja muutama tippa eteeristä öljyä tai lempihajuvettäsi.

Kuoriva ja hoitava kylpysuola
1 l maitoa
1 rkl hunajaa
500 g merisuolaa

Yrttikylpy
Tarvitse sideharsoa ja narun sekä muutaman lusikallisen kuivattuja yrttejä.
Kääri yrttiseos sideharsoon ja sido narulla kiinni. Narun voi kiinnittää vaikka hanaan kiinni. Kun kylpyvesi on laskettu voit jättää yrttiseospussin vielä hetkeksi veteen.

Kylpy - vaahtoa, öljyä vai suolaa?

Kylpyvaahto kuivattaa ihoa (sopii hyvin rasvaiselle iholle), kylpyöljy suojaa ihoa (sopii kuivalle iholle, mutta tekee kylpyammeesta liukkaan), kylpysuola pehmittää vettä ja kuorii ihoa sekä poistaa nestettä (tilapäisesti).

23.1.2010

Mitä kävely tekee keholle

  • parantaa sydämen toimintaa
  • parantaa verenkiertoa
  • parantaa nesteaineenvaihduntaa
  • parantaa ruuansulatusta
  • parantaa ryhtiä
  • kiinteyttää jalkalihaksia ja pakaralihaksia
  • poistaa "rasvamakkaraa" vyötäröltä
  • rentouttaa hartiaseutua
  • parantaa keuhkojen toimintaa
  • edistää aivotoimintaa ja ajattelua
  • rentouttaa mieltä
  • parantaa ihon väriä ja koostumusta
  • poistaa 10 vuotta iästäsi

Kaikki tämä tulee ihan ilmaiseksi, jos kävelet vähintään 45 min päivässä.

Krapula ja liikunta

Ei, ei ja ei! Tämä yhdistelmä voi olla tappava. Ajatus siitä että hikoilee myrkyt ulos voi olla kutsuva. Sitä ei kannata kuitenkaan tehdä. Alkoholi on diureetti (lisää virtsaneritystä). Liikunta poistaa nestettä elimistöstä myöskin, joten kuivumisen vaara on suuri. Koska alkoholi vaikuttaa myös verisuoniin ja aivotoimintaan, et välttämättä huomaa mitään vaaraa, ennenkuin on liian myöhäistä. Älä liiku, mutta juo sen sijaan runsaasti puhdasta vettä. Auttaa tasaamaan nestetasapainoa.

22.1.2010

Yksi paastopäivä viikossa?

Tästä voidaan olla montaa mieltä. Osa on sitä mieltä että se on hyväksi painon kannalta ja auttaa painoa pysymään samoissa lukemissa, niin että se ei nouse. Toinen puoli on sitä mieltä että se hidastaa aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta niin että paino nousee.
Jos paastopäivän haluaa pitää, miten siitä saa hyötyä irti? Ensinnäkin perusruokavalion on oltava terveellinen, 3 lämmintä ateriaa päivässä, sisältäen proteiinia (25%), hedelmiä (25%) ja vihanneksia (50%) oikeissa suhteissa. Paastopäivänä vain vihannesmehuja tai vesipohjaista vihanneskeittoa.
Jos liikuntaa harrastaa päivittäin 45 min, niin en usko että paino yhdestä paastopäivästä viikossa heilahtaa mihinkään suuntaan.

Rentoutuminen ja nukkuminen

Vanhan mantran mukaan 8 tunnin yöunet ovat hyväksi. Joskus vaan käy niin että sitä ei joko nukuta kahdeksaa tuntia tai sitten yöuni jää lyhyeksi kun herätyskello soi tai muun syyn takia.
Jos päivän mittaan jää ylimääräistä aikaa ½ tunnin yhtäjaksoinen pätkä se kannattaa käyttää rentoutumiseen. Sillä on tutkittu että jo puolen tunnin täydellinen rentoutuminen vastaa useamman tunnin nukkumista.
Mene lattialle pitkällesi ja aloita rentoutuminen varpaista ja etene kohti päätä. Venytä varpaita ensin ja rentouta sitten. Käy kaikki ruumiinosat läpi kunnes pääsit päälakeesi. Hengittele rauhallisesti ja ajattele vain hengitystäsi.
Toinen konsti "lisätä unta" on lähteä heti aamusta lenkille. Tunnin lenkki ennen töihin menoa, niin huonosti nukuttu yö on vain pieni muisto.
Molemmat tavat tekevät hyvää sekä kaudeudelle että terveydelle. Paras tapa on kuitenkin nukkuminen.

21.1.2010

Miten kylpy vaikuttaa

Kylpeminen rentouttaa jännittyneitä lihaksia ja mieltä. Kylpy poistaa kehosta nestettä ja kuivattaa ihon pintakerroksia.
Lämmin kylpy (36-39°C) laskee verenpainetta ja rauhoittaa.
Viileä kylpy (31-35°C) virkistää.
Vuorottain otetut lämpimät ja kylmät kylvyt (vaihtokylvyt) virkistävät verenkiertoa ja kiinteyttävät lihaksia.

Kylpemisen 5 ohjetta

  1. Älä kylve kiireessä. Jos on kiire ota suihku, kylpy on nautiskelua varten.
  2. Peseydy aina ennen kylpyä. Kylpeminen on lepoa ja rentoutumista varten.
  3. Älä ota pitkiä kylpy kuukautisten aikaan, lämpö lisää vuotoa.
  4. Kylvyn jälkeen lepää hetki, ellet ole menossa suoraan nukkumaan, mikä on hyvä versio sekin.
  5. Käytä vartalovoidetta koho keholle kylvyn jälkeen, vain jos otit öljykylvyn tämä ei ole välttämätöntä.

20.1.2010

Miten säilyttää innostus liikuntaan

Uudenvuodenhuumassa saattoi tulla tehdyksi lupaus lähteä kuntosalille, kuitenkin suurin osa tammikuussa aloittaneista lopettaa jo ennen maaliskuuta. Miksi? Koska mitään ei näytä tapahtuvan.

Sen sijaan että lopetat kuntoilun ota asiaan uusi ote:

  1. Älä tuijota vaakaa. Vaaka ei kerro kehosi koostumuksesta yleensä mitään, ellei ole erikoisvaaka, joka mittaa kehosi koostumuksen. Kun rasva muuttuu lihaksiksi paino voi jopa nousta. Huomaat eron vaatteissa, et vaa'assa.
  2. Lämmittele aina ensin, ennenkuin siirryt lihaskunto-osaan. Lämmittely kiihdyttää aineenvaihduntaan ja poltat enemmän kaloreita.
  3. Tee vähintään kolme sarjaa painojen kanssa. Jos jätät sarjat kahteen hyödyt vain 0,5%, jos teet kolme hyötysi on 4%.
  4. Harrasta muutakin liikuntaa kuin kuntosalia. Käy välillä ulkona, happihyppely tekee hyvää, kokeile myös uintia. Kun vaihtelet lajia et kyllästy niin nopeasti.
  5. Älä paina aina 100-lasissa, vaan tee hieman pienemmällä teholla, näin jaksat enemmän.

Hiusten kuivaaminen pyyhkeellä

Jos tapanasi on ottaa pyyhe ja hangata hiuksia ja päänahkaa kuivaksi vimmatusti, olet varmaan huomannut että hiuksesi (jos ovat pitkät) ovat usein sotkussa, katkeilleet ja kärsit kaksihaaraisista hiuksista. Sen sijaan että pahoinpitelet hiuksiasi pyyhkeellä, kääri hiukset pyyhkeeseen kuten turbaaniin, näin ylimääräinen vesi hiuksista imeytyy nätistä pyyhkeeseen ja hiukset eivät vahingoitu.

19.1.2010

Mitä jooga tekee keholle?

Kaventaa vyötäröä, tekee raajoista sutjakat, vahvistaa lihaksia, lisää elinvoimaa ja energiaa. Lisäksi vielä keskittymiskyky ja tasapaino paranevat. Puoli tuntia päivässä riittää.

Laihdutus ja rasvat

Kun laihdutat älä jätä rasvaa täysin pois, muuten käy niin että rasvaliukoiset vitamiinit eivät imeydy. Jätä eläinrasvat rauhaan ja siirry kasvisrasvoihin. Samalla laskee kolesteroli, verenpaine ja veritulppariski pienenee.
Suosi kylmäpuristettuja kasvisöljyjä ja kalaöljyä. Jos kala ei maistu syö omega-rasvahappoja kapseleina.

18.1.2010

Milliumit, ihotesmät, luufinnit

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, niin tälläkin vaivalla. Yleensä ohuelle iholle kuten silmien ympärille voi tulla pieniä kovia valkoisia näppyjä. Niitä voi olla kaikkialla kasvoilla ja muuallakin keholla. Aikaisemmin uskottiin että ne johtuvat korkeasta veren kolesterolipitoisuudesta. Sittemmin syytettiin yliaktiivista kilpirauhasta.
Joka tapauksessa nämä pienet näpyt sisältävät kovan talipallon, joka ei yleensä itsekseen tule ihosta ulos. Kosmetologi tekee ihonpuhdistuksen yhteydessä ihoon pienen reiän, jonka kautta puristaa talin pois. Talipallon voi myös polttaa pois laserilla tai sähköisesti.
Yleensä ihmisillä joilla on taipumusta tähän vaivaan, näpyt uusivat muutaman kuukauden väliajoin.
Ruokavaliomuutos kasvisvoittoisempaan ruokaan voi auttaa, samoin omega-3-rasvahapot.

Karheat ja ryppyiset kädet

Käsien ihon kuntoon vaikuttavat monet tekijät. Jos joudut pesemään käsiäsi ahkeraan tai käyttämään desinfiointiaineita, käsien iho kuivuu ja rypistyy ennen aikojaan. Siksi käsiä on hyvä rasvata. Kuitenkin pieni osa ihmisistä on allerginen hajustetuille tuotteille ja voi käydä niin että käsivoide onkin se, joka aiheuttaa käsien kuivumista.
Jos kädet kuivuvat nivelten kohdalta, kutisevat tai vuotavat verta ilman mitään erityisempää syytä, voi olla että käsiekseema eli ihottuma riehuu käsissä. Atooppinen ekseema on hyvin yleinen kuivaihoisten vaiva, jos sinulla oli pienenä maitorupea, saattaa olla että kärsit aikuisena atopiasta. Se tarkoittaa että ihosi ei eritä tarpeeksi rasvaa. Talvella tila yleensä pahenee.
Käsien karheus ja kuivuus voi johtua myös ruoka-aineallergiasta, erityisesti lehmänmaito-, muna- tai soija-allergia näkyy käsissä.
Käsien iho-ongelmiin määrätään yleensä kortikosteroidivoiteita, niiden pitempiaikainen käyttö ei ole kuitenkaan suotavaa, koska ne ohentavat ihoa ja saavat sen vielä ryppyisemmäksi. Sen sijaan on hyvä katsoa missä käsiään päivän mittaan liottelee ja minkälaisille kemikaaleille altistaa. Tarkista saippuan pH, se ei saa olla liian alkaalinen, muuten kädet kuivuvat. Tarkista saippuan tai suihkugeelin hajustepitoisuus, joskus voi olla hyvä siirtyä hajusteettomiin ja mikä tärkeintä tarkista tuotteiden raaka-aineluettelo. Saatat olla allerginen tuotteen säilöntä-, hajuste- tai väriaineelle.
Jos käsiin ilmestyy rakkuloita, se voi olla merkki allergiasta, mutta myös siitä että käsissäsi on sienitauti. Jos sinulla on jalkasieni tai kynsisieni varpaankynsissä se voi tarttua sieltä myös käsiin.
Suojaa käsiäsi hansikkailla tarvittaessa, äläkä liottele niitä turhaan vesissä. Normaali-ihminen ei tarvitse käsien desinfioimisainetta mihinkään. Vesipesu riittää. Voitele kädet pesun jälkeen aina käsivoiteella. Valitse merkki, joka sopii sinulle. Laita yöksi aina rasvaisempi voide ja päiväksi kevyempi.

17.1.2010

Kylmät kädet ja jalat

Kosmetologeilla on erikoishoitoja kylmiin käsiin ja jalkoihin. Halvinta hoitoa kylmille käsille ja jaloille on riittävä liikunta ulkoilmassa sopivan lämpimästi pukeutuneena.
Jos jalkoja ja käsiä palelee koko ajan etkä tupakoi, tarkista että kotonasi ei ole vetoa. Tiivistä tarvittaessa ikkunat paremmin.
Vaihtokylvyt käsille ja jaloille virkistävät verenkiertoa. E-EPA -kalaöljy virkistää verenkiertoa myös.
Syötkö tarpeeksi? Jos et saa ravinnosta tarpeeksi energiaa sinua alkaa palella. Syötkö kylmiä ruokia? Jos et syö päivässä yhtään lämmintä ateriaa, sinua alkaa palella.
Vietätkö pitkiä aikoja paikoillaan? Jos et liiku tarpeeksi, sinua alkaa palella.
Kun tarpeeksi palelee kädet ja jalat muuttuvat kylmiksi.

Kylmänkyhmyt

Iholle nousee turvonneita punaisia laikkuja, joita ympäröi kalpea iho. Ne kutisevat ja ovat kivuliaita. Kysymyksessä ovat kylmänkyhmyt, jotka johtuvat kylmästä, huonosta verenkierrosta ja/tai huonosta ravinnosta.
Yleensä näitä kyhmyjä on jaloissa (kantapäät, nivelet), mutta voi niitä olla käsissäkin selkäpuolella.
Hoidoksi riittää kylmän ja kuuman välttäminen. Kyhmyalueita voi kuitenkin hautoa päivittäin lämpimässä vedessä. Rasvaa oliivi- tai manteliöljyllä. Lisää ruokavalioon hedelmiä ja vihanneksia. Tärkeintä hoitoa on suojata kädet ja jalat kylmältä. Lämpimät käsineet ja sukat sekä kengät talvella.
Kylmänkyhmyjä lääkitsee: kehäkukka, mansikka, peruna, seljankukka, sipuli ja tähtisipuli

16.1.2010

F-vitamiini

Aikaisemmin omega-3 ja omega-6-rasvahappoja kutsuttiin F-vitamiiniksi. Näitä tarvitaan, jotta keho voisi käyttää hyväkseen erilaisia ravintoaineita ja rasvaliukoisia vitamiineja. Yhdessä D-vitamiinin kanssa ne laskevat veren kolesteroliarvoa.
Näiden rasvahappojen puute aiheuttaa ihottumaan, hilsettä, ajoksia, finnejä, ripulia ja säärihaavan.
Näitä rasvahappoja on kasvisöljyissä ja rasvaisissa kaloissa

E-vitamiini

E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka parantaa verenkiertoa. E-vitamiinilla on suuri merkitys aineenvaihdunnalla ja ihon "puhdistumiselle". Sitä tarvitaan myös lihasten terveydeksi ja suojaamaan muita vitamiineja härskiintymiseltä. E-vitamiini vaikuttaa kehoon yhdessä muiden vitamiinien kanssa. Siksi on vaikea osoittaa E-vitamiinin puutetta varsinaisesti.
E-vitamiini vaikuttaa suotuisasti sydänsairauksissa, korkeassa verenpaineessa ja verisuonitukoksissa. E-vitamiini auttaa haavoja parantumaan ja sitä on kutsuttu myös nuoruusvitamiiniksi.
Kuukautisten ja vaihdevuosien aikana E-vitamiininkulutus kaksinkertaistuu.
E-vitamiinia on vehnänalkioissa, täysjyvätuotteissa, kasvisöljyissä, salaatissa, tomaateissa, porkkanoissa, munankeltuaisessa, mädissä ja pähkinöissä.
Käytä aina täysjyväjauhoja leivonnassa ja vaihda valkoinen riisi tummaan. Pastöroitu maito ei sisällä yhtään E-vitamiinia, ellei sitä ole maitoon lisätty myöhemmin.

15.1.2010

Liikakarvoitus

Mistähän syystä yhteiskunta olettaa että naiset eivät voi olla karvaisia? Mitä hienompaa on sileässä ihossa? Monilla naisilla on ongelmana se että heillä kasvaa karvoja kasvoissa (viikset, leukaparta), vatsassa ja käsivarsissa. Puhumattakaan siitä että säärikarvat ja kulmakarvat rehottavat.
Mikäli olet nuori nainen, käy lääkärillä ja mieluummin gynekologilla, ja pyydä häntä ottamaan verikoe, varsinkin jos liikakarvoitukseen liittyy aknea, painonnousua ja epäsäännölliset kuukautiset. Syydä voi olla monirakkulaiset munasarjat, jolloin munasarjoihin muodostuu pieniä kystiä. Tila on suhteellisen yleinen.
Jos taas olet vaihdevuosi-ikäinen nainen, syynä karvoituksen lisääntymiseen on hormonaaliset muutokset johtuen vaihdevuosista.
Jos kumpikaan edellämainittu ei ole syynä, muuta ruokailutottumuksiasi ja pyri vähentämään stressiä. Kokeile homeopatiaa, akupunktiota, Bachin kukkauutteita ja luontaishoitoja, ne saattavat helpottaa oloa.
Käynti kauneushoitolassa karvojenpoistossa auttaa myös, kuulet uusimmat kuulumiset karvojenpoistorintamalta samalla kertaa ja voit miettiä sopivia keinoja pysyvään karvojenpoistoon.

Hiustenlähtö

Ikävä juttu. Hiustenlähtöön on monta syytä. Yleisin syy on väärissä hoitotavoissa. Liiallinen hiusten värjääminen kovilla kemiallisilla hiusväreillä, hiusgeelin jatkuva lotraaminen, suoristajien jatkuva käyttö, hiusten repiminen, voivat saada hiuksesi irtoamaan. Raudanpuute (anemia), rokotukset ja stressi aiheuttavat myös hiusten lähtöä. Sitten on vielä harvinaisemmat syyt kuten alopecia tai kilpirauhasen toimintahäiriöt.
Tarkista hiustenhoitotottumuksesi, onko mahdollista että voisit jättää muutaman hiustenvärjäyskerran väliin? Entä antaa hiusten olla luonnontilassa ilman geeliä? Kihara tukka on ihan kiva, miksi suoristaa? Yritä välttää hiusten tarpeetonta koskettelua, äläkä kisko hiuksiasi.
Tarkista ravitsemustilanteesi, syötkö tarpeeksi hedelmiä ja vihanneksia? Käy lääkärissä tarkistuttamassa rauta-arvosi. Lisää raudan määrää elimistössä syömällä punaista lihaa, vihreitä vihanneksia, pähkinöitä ja kauravalmisteita.
Käy myös tutkituttamassa hiuspohjasi trikologistilla tai hiuspohjatutkijalla, päässäsi voi olla infektio, talipunkkeja, tukkeutuneet talirauhasen aukot tai liian kireä päänahka, jotka myös aiheuttavat hiustenlähtöä.

14.1.2010

Kvitteni kauneudenhoidossa

Hieman harvinaisempi tuttavuus Suomessa on kvitteni (Cydonia vulgaris), joka on omenapuun sukuinen puu. Sen hedelmät muistuttava hieman omenaa tai päärynää.
Kun kvitteni siemenet keittää ja niistä puristaa nesteen ulos, tätä nestettä voi käyttää akneen, näppylöille ja finneille. Samainen neste sopii myös hilseenhoitoon, hiusten lähtöön sekä oheneville ja elottomille hiuksille.

Kurpitsa kauneudenhoidossa

Kurpitsan hedelmälihasta voi muussata naamion. Virkistää ja kosteuttaa ihoa.
Kurpitsan siemenistä puserrettu öljy sopii hoitamaan ahavoitunutta ja auringon polttamaa ihoa.

13.1.2010

Tumman silmänaluset

Joskus harvoin ne ovat perinnölliset, useimmiten ne johtuvat ihan unen ja/tai hapen puutteesta. Itämaisessa lääketieteessä niiden katsotaan kertovan munuaisten energian vajauksesta.
Miten hoidetaan: nuku kunnon yöunet ja mene happihyppelylle niin usein kun se on mahdollista päivän mittaan. Syö inkivääriä ja valkosipulia ja juo runsaasti vettä. Puhdistaa munuaisia.
Käsittele silmänympärysihoa aina varovasti, voit vilkastuttaa iho-alueen aineenvaihduntaa kevyellä naputteluhieronnalla. Käytä sormenpäitä ja taputtele alaluomilla kohti nenää ja yläluomilla kohti ohimoita.

Huuliherpes

Herpes simplex-viruksen aiheuttama todella inhottava vaiva. Kutina huulessa alkaa yleensä kun sitä vähiten haluaa. Yleensä vaiva puhkeaa kun immunipuolustus on alhaalla, johtuen stressistä tai siitä että elämässä on mennyt hieman liian kovaa ja nukkuminen on jäänyt väliin bailaamisen varjolla. Huuliherpeksen oireenmukainen hoito on helppoa, mutta kun viruksen on kerran saanut siitä ei eroon pääse, vaan se palaa aina silloin tällöin pilaamaan päivää.
Miten ennaltaehkäistä huuliherpeksen puhkeaminen. Katso että nukut tarpeeksi ja juot vähintään 2 litraa vettä päivässä. Kun alkaa tuntua että immuunipuolustus ei ole parhaimmillaa ota auringonhattu-uutetta. Katso että uutteessa on tuoreesta kasvista valmistettua uutetta, ei kuivatusta. Se on tehokkaampaa. Nauti sisäisesti ja jos iho kihelmöi levitä iholle.
Kun huuliherpes on jo puhjennut on aika tarttua Zoviraxiin, apteekista. Se kuivattaa rakkulat pois.

12.1.2010

D-vitamiini

D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka rakentaa ja vahvistaa luukudosta. Se vapauttaa energiaa kehoon ja on tärkeä vitamiini näkemiselle. D-vitamiineja on kahta lajia D1-vitamiini, jota on kalanmaksaöljyssä, voissa ja kanamunissa sekä D2-vitamiini, jota saamme auringon ultraviolettisäteilystä.
D-vitamiinin puute aiheuttaa väsymystä, kalkinpuutetta, näköhäiriöitä, makeanhimoa, kynsien lohkeilua.
Kun olet ollut auringossa älä pese itseäsi aivan heti, sillä ihon pinnan rasvakerros auttaa D2-vitamiinia imeytymään paremmin.
D-vitamiinin paras lähde on ruoka.

C-vitamiini

C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joka auttaa kehoa puolustautuman bakteereita, infektioita ja allergiaa vastaan. Se auttaa muodostamaan luukudosta ja sidekudosta. C-vitamiinia tarvitaan ihon pitämiseen joustavana ja rypyttömänä.

C-vitamiinin puute aiheuttaa ientulehdusta, heikentää hammaskiillettä, aiheuttaa eroosiota, hampaan kiinnityskudoksen veltostumista, heikentää haavojen paranemista, lisää mustelmataipumusta, nenäverenvuotoa, suonikohjuja, raudanpuutetta.

C-vitamiinin puutetta aiheuttaa tupakointi ja ilman epäpuhtaudet.

C-vitamiinia on: ruusunmarjoissa, mustissa viinimarjoissa, sitrushedelmissä, pinaatissa, paprikassa, piparjuuressa, nokkosissa, pihlajanmarjoissa ja maksassa

C-vitamiini on herkkä myös korkeille lämpötiloille ja hajoaa keitettäessä.

11.1.2010

Kurkkuyrtti

Kurkkuyrtti eli purasruoho (Borago officinalis) on ihan eri kasvi kuin kurkku. Kurkun kanssa sillä ei ole muuta tekemistä kuin nimi. Kurkkuyrtin lehtiä syötiin ennen salaattina ja kukilla koristeltiin kakkuja, salaatteja, juomia tai voileipäkakkuja.
Joissakin ihonhoitotuotteissa on purasruohoöljyä, joka on valmistettu kurkkuyrtin siemenistä. Sillä ei ole mitään tekemistä purcellinöljyllä, joka on peräisin ankoista.

Kurkku kauneudenhoidossa

Tarkoitan kurkku-nimistä vihannesta.
Kurkusta voi tehdä kasvovettä puristamalla siitä mehua. Se silottaa ihoa ja supistaa ihohuokosia. Näin iho näyttää kirkkaammalta, pehmeämmältä ja tuntuu virkistyneeltä. Kurkku sopii hyvin rasvaiselle ja suurihuokoiselle iholle.
Kurkun voi muussata myös kasvonaamioksi, sekaan voi laittaa ruokalusikallisen kaoliinisavea niin naamio pysyy paremmin kasassa. Kurkkumuussilla voi hoitaa myös kuivia ja huonokuntoisia käsiä.
Kurkkun viipaleet rauhoittavat väsyneitä silmiä ja niillä voi lievittää auringonpolttamaa ihoa.
Kurkusta ja jogurtista tai piimästä voi valmistaa puhdistusemulsion. Sekoita joukkoon muussattua kurkkua ja käytä kasvojen puhdistukseen.
Kurkun voi myös syödä, koska kurkku on hyvin vesipitoinen, se ei lihota ja on hyvää evästä muutenkin.

10.1.2010

Erityyppisten kuorinta-aineiden käyttö

Rakeinen kuorinta-aine
Levitä kuorinta-aine puhtaalle ja pestylle vielä kostealle iholle. Kuorinta-aineen voi levittää kasvojen, kaulan ja decolletagen iholle, mutta älä levitä sitä silmien ympärille. Iho on siellä ihan liian ohut. Anna kuorinnan vaikuttaa hetki ja pyörittele sitten kuorinta-ainetta iholla kevyesti sormenpäillä, jos kastelet sormenpäitä ne liukuvat iholla paremmin. Huuhtele huolellisesti vedellä pois ja pyyhi vielä lopuksi kasvovedellä jos haluat voit laittaa vielä naamion, muutoin levitä iholle ohut kosteus-tai hoitovoide.

Rakeeton kuorinta-aine, biologinen kuorinta-aine
Levitä tämä kuorinta-aine puhtaalle ja pestylle iholle, mutta kuivaa iho hyvin, ellei pakkauksessa ole sanottu että kuorinta-aine levitetään kostealle iholle. Kuorinta-aineen voi levittää kasvojen, kaulan ja decolletagen iholle, mutta älä levitä sitä silmien ympärille. Iho on siellä ihan liian ohut. Anna kuorinta-aineen kuivahtaa. Ota etu- ja keskisormella tukiote ihosta (V-malli) ja kuori toisen käden sormilla kevyesti pyörittelemällä etu- ja keskisormen välinen alue. Kuorinta-ainee rapisee samalla pois. Etene näin kaikki alueet minne kuorintaa levitit. Älä huuhtele kasvoja vedellä, ellei ohjeessa neuvota niin tekemään. Pyyhi loput kuorinta-ainejäämät kasvovedellä pois. Levitä iholle kosteusvoide tai hoitovoide.

Vartalon kuorinta

Kasvoja tulee ehkä joskus kuorittua. Miten on vartalon laita? Vartaloa olisi hyvä kuoria yhtä usein kuin kasvojakin. Vartalon iho on kuitenkin paksumpaa ja tarvitsee rakeisemman kuorinta-aineen kuin kasvot.
Jos sinulle on rasvainen iho ja mustapäitä erityisesti selän, rinnan ja käsivarsien kuoriminen tasoittaa ihoa ja ennaltaehkäisee mustapäiden muuttumista finneiksi. Kuorinta-aine poistaa pienet mustapäät ja rasva pääsee taas ihon pinnalle eikä tuki huokosia niin helposti.
Toinen hyvä syy kuoria vartalon ihoa on se että kesällä rusketus näyttää paremmalta kun iho on kuorittu ja tasainen. Rusketus myös tarttuu paremmin kuorittuun ihoon. Älä kuitenkaan mene aurinkoon samana päivänä kun olet kuorinut ihon, voit palaa.
Karheat ja kovat iho alueet kuten kantapäät, polvet ja kyynärpäät voi kuoria vaikka kahteen kertaan.

9.1.2010

Maksaläiskät

Kun ihminen vanhenee hän alkaa läiskittyä. Tämä johtuu valon vaikutuksesta ihoon ja hormonitasapainon muutoksista. Läiskiä tulee yleensä kasvoihin, käsiin ja käsivarsiin, koska ne ovat alttiimpia auringolle.
Maksaläiskä voi tulla vaikka ei olisi vanhakaan ihminen. E-pillerit aiheuttavat monille maksaläiskiä, jolloin syy on hormonaalinen. Kun pillereiden käyttö lopetetaan läiskäkin yleensä katoaa, kun hormonitasapaino palautuu muutaman kuukauden tai vuosien kuluessa, jos pillereitä on syöty pitkään. Raskauden aikana monille tulee maksaläiskiä kasvoihin. Aika usein ylähuulen yläpuolelle lähelle huulirajaa ja silmien lähistölle. Nämä läiskät katoavat kun hormonitoiminta palaa normaaliksi. Nämä läiskät eivät katoa, jos niitä ei ole muistettu suojata auringossa täyssuojaavalla voiteella. Aurinko tarttuu tummaan ihoalueeseen paremmin kuin vaaleaan, joten jos läiskä palaa siitä voi tulla pysyvä.
Suojaa siis maksaläiskät hyvin.

Kuukautisfinni

Se iskee yleensä viikolla ennen kuukautisten alkamista. Muuten kasvot voivat olla täysin finnittömätkin. Yleensä vaiva johtuu estrogeeni ja progesteroni -tasojen muuttumisesta. Huonot ruokailutottumukset ja liikkumattomuus pahentavat ongelmaa.
Kannattaa ottaa katsaus ruokailutottumuksiin ensin, koska se on helpoin tapa. Vaihda täysrasvaiset maidot ja juustot kasvisöljypohjaisiin valmisteisiin. Heivaa suklaa pois tai vaihda karob-tuotteisiin. Syö hyviä rasvoja kuten pähkinöitä, siemeniä ja rasvaista kalaa. Tarkista että saat riittävästi A-vitamiinia ja sinkkiä. Seuraavaksi hankitaan kävelymittari ja kävellään noin 10 000 askelta päivässä. Tulos näkyy noin 3 kuukauden kulutta. Ei finnejä.
Joskus kun ruokavaliomuutos tai liikuntakaan ei auta, täytyy turvautua hormonijärjestelmää pahoinpitelevään keinoon eli ottaa käyttöön ehkäisypillerit. Finnit saattavat lähteä, mutta paino lähtee nousuun ja selluliitista tulee pysyvä tila sen jälkeen. Suo siellä, vetelä täällä.

8.1.2010

B2-vitamiini eli riboflaviini

Auttaa elimistö polttamaan hiilihydraatteja.
Puute aiheuttaa: halkeilevat punaiset huulet, tulehtunut kieli, nielemisvaikeuksia, suupielten halkeilua, finnit, ihotulehdus, pyörrytystä, lihasheikkousta, jalkojen polttelua, puutumista, vuotavat silmät, valonarkuutta, hämäräsokeutta
Hyviä lähteitä: maito, hiiva, maksa, vihannekset, sydän, naudan- tai vasikanliha, kana, aprikoosit, tomaatit.

B1-vitamiini

Auttaa muuttamaan verensokerin energiaksi. Jos elimistössäsi on liian vähän B1-vitamiinia, tämä suoritus jää puolitiehen. Ruoka, joka on hyvin tärkkelyspitoista muuntuu osittain ja kertyy rasvaksi kehoon.
Puute aiheuttaa: hermo-ongelmia, ruuansulatusvaivoja, ummetusta, väsymystä, päänsärkyä, ärtyvyyttä, hermotulehduksia, masennusta ja ylipainoa.
Hyviä lähteitä: hiiva, vehnänalkiot, käsittelemättömät viljatuotteet, leseet, herneet, pavut, munankeltuainen, maksa, munuaiset ja sianliha.

7.1.2010

Valkoiset täplät kynsissä

Ne eivät johdu kalsiumin puutteesta, mutta saattavat johtua sinkin puutteesta. Yleisempi syy on kuitenkin että kynnen kasvuaikaan kynsivalliin on osunut isku tai tullut pieni vamma ja kun kynsi kasvaa kynnessä on valkoinen täplä.
Toinen syy on hiivasieni kynnen pinnassa.

Mitä on hyvä tehdä päivittäin

  • Nousta aina samaan aikaan ylös ja mennä samaan aikaan nukkumaan. Säännöllisyys tekee myös unirytmistä säännöllistä ja nukut paremmin
  • Syö aina aamiainen. Kaurapuuro marjojen tai tuoresoseen kera on hyvää, mysli on hyvää, smoothiet ovat hyviä...
  • Juo vähintään 1½ l vettä päivässä. Ihminen koostuu noin 75%:sti vedestä.
  • Naura, naura ja naura. Positiivisuus tarttuu. Hymyile vieraille (puheisiin ei sentään tarvitse ryhtyä ellet halua). Ole kohtelias ihmisille. Nauru vapauttaa hyvin endorfiineja ja tekee olostasi hyvän.
  • Kävele ulkona, muutaman tunnin ajan. Kävelyn ei tarvitse olla yhtäjaksoista, voit jaksottaa sen pieniin eriin päivän mittaan.
  • Liiku muutenkin päivän mittaan aina kun voit. Älä ota hissiä vaan kävele portaat. Päivittäinen liikunta auttaa sydäntäsi ja verenkiertoa sekä laskee huonoa kolesterolia ja kohottaa hyvää.

6.1.2010

Vähemmän tehoa kuorintaan

Jos ihosi on hyvin herkkä tai ohut, useimmat kuorinta-aineet ovat liian voimakkaita ja saavat ihon punoittamaan pahasti. Katso aina että kuorinta-aineesi ei sisällä rakeita tai mitään karheaa. Ihollesi sopii paremmin emulsiomainen tai voidemainen biologinen kuorinta-aine, joka liuottaa varovasti kuolleet ihosolut pois. Mikäli tuote tuntuu edelleenkin liian voimakkalta, lisää tuotteeseen puolet vettä eri astiassa ja levitä sitten tämä vedellä-jatkettu kuorinta kasvoille. Poista varovasti kasvopaperilla.

Lisää tehoa kuorintaan

Tuntuuko joskus että tavalliset kuorinta-aineet eivät riitä? Älä kuitenkaan lisää kuorintakertojen määrää viikossa, vaan lisää hieman tehoa.
Hanki karkea pesusieni tai harja ja levitä kuorinta-aine sillä, jos tuntuu hieman liialliselta, niin kokeile ensin laittaa kuorinta-aine kuivalle iholle ja sitten pyörittelet sitä sormin.
Varo kuitenkin vahingoittamasta iho liiallisella kuorinnalla. Jos iho menee rikki on kuorittu liikaa. Kohtuus kaikessa.

5.1.2010

Mitä olisi hyvä tehdä kerran kuussa?

Naisten olisi syytä tutkia rintansa.
Pitää yksi tai kaksi mehupaastopäivää, jolloin vältetään alkoholia ja kofeiinia.
Käydä jalkahoidossa ja kasvohoidossa.
Kestovärjätä ripsensä ja kulmansa.

Huultenympäysrypyt

Tämä kuulostaa aika pahalta, mutta englanninkielisillä alueilla käytetään tupakoitsijan huulirypyistä nimeä "kissan takapuoli". Sitähän se itse asiassa on ryppyjä kohti ruskeaa aukkoa.
Jos vielä tupakoit lopeta nyt, muuten sinulla on jo 30-40 -vuotiaana kissanpeppu naamassa ja se pahenee iän myötä, kun iho kuivuu ja huuletkin rypistyvät.
Toinen syy huultenympärysryppyihin on runsas auringonotto ja vähäinen suojatuotteiden käyttö ja jälkihoidon laiminlyönti.
Mitkään huulirasvat ja suunympärystuotteet eivät enää auta kun rypyt ovat jo tulleet, joten ennaltaehkäisy on tärkeää.

4.1.2010

A-vitamiinin puute

A-vitamiinin puute aiheuttaa hämäräsokeutta, silmien punaisuutta ja arkuutta, valonarkuutta, kuivat, elottomat ja kiillottomat hiukset, päänahan kutinaa ja hilsettä, liuskoittuvat kynnet, ihomatoja, finnejä, ihottumaa, kyynärpäiden, polvien, olkavarsien ja reisien ihon karheutumista.
A-vitamiinia on kalanmaksaöljyssä, maksassa, munankeltuaisessa ja maidossa.
Persiljassa, porkkanoissa, kesäkurpitsassa, sellerissä, salaatissa, artisokassa, parsakaalissa, kaalissa, tomaateissa, aprikooseissa, banaaneissa, appelsiineissa ja päärynöissä.
Mitä nopeammin syöt elintarvikkeet poimimisen jälkeen sen enemmän niissä on A-vitamiinia. Ilman happi tuhoaa ajan kanssa A-vitamiinia, samoin ruuan kuumentaminen.

Pahanhajuinen hengitys

Aluksi on hyvä selvittää mistä haju tulee? Haju voi tulla kurkusta, nenästä, hampaista tai mahasta. Käy ensin hammaslääkärissä ja hammashygienistillä ja sitten tavallisessa lääkärissä.
Tietyt ruoka-aineet aiheuttavat pahaa hajua hengitykseen. Jos juot paljon maitoa, hengityksesi voi haiskahtaa. Voimakkaat juustot, maitosuklaa, valkosipuli, sipulit, hapansilakat, raaka kala (sushi) ja muut voimakkaanhajuiset ruuat haisevat myös hengityksessä.
Jos unohdit hampaiden pesun hengityksesi haisee, muista kaivella myös hampaiden välit ja käytä hammaslankaa joka päivä.
Tupakointi aiheuttaa pahanhajuisen hengityksen. Hengitys haisee vieläpä useiden tuntien ajan tupakoinnin jälkeen. Kuka haluaa suukon tuhkakupilta?
Kurlaa piparmintuntuoksuisella suuvedellä, mutta älä popsi pastilleja, saat vain huonot hampaat ja ummetusta.

3.1.2010

Mitä kuorinta tekee iholle?

Kuorintavoide tai -neste irrottaa ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa, avaa huokosia ja pehmittää ihoa. Ihosta tulee myös tasaisempi ja värisävy paranee. Iho on kuorinnan jälkeen vastaanottavaisempi hoitotuotteille.

Kuorinta

Yksi kaikkein tärkeimpiä ihonhoidollisia toimia on kuorinta. Ihotyypistä riippuen kuorinta on hyvä tehdä kerran tai pari viikossa. Ohutihoiselle riittää kerran viikossa, paksuihoinen kestää kaksi kertaa kuorintaa viikossa. Ohuen ihon tunnistaa siitä että verisuonet kuultavat läpi ja se on punakampi. Paksumpi iho on kellertävä.

Näin kuorit ihon:
Puhdista iho ensin normaalisti.
Levitä kuorinta-aine iholle ohjeen mukaan.
Pyörittele ainetta iholla sormenpäillä.
Poista kuorinta-ainen iholta ohjeen mukaan.
Laita iholle kosteusvoide.
Älä mene aurinkoon samana päivänä kun olet kuorinut ihon.

2.1.2010

Tummat silmänaluset

Jos olet täysin terve (et aneeminen), voit hyvin, nukut riittävästi (vähintään 8 h), syöt terveellisesti, liikut tarpeeksi ulkona (2-3 h päivä) ja et tupakoi, siltikin sinulla on tummat silmänaluset. Asia voi johtua siitä että sinulla on ohut iho silmien alla ja verisuonet kuultavat ihon läpi.
Ainoa keino mitä jää jäljelle on käyttää valokynää tai peitepuikkoa (ei aknepuikkoa) silmien alle kätkemään tummat silmänaluset.

Korostukset ja varjostukset

Pääperiaate on että tummat värit häivyttävät ja vaaleat korostavat ja tuovat esiin.
Varjostuksia tehdään tummalla meikkivoiteella tai puuterilla. Myös luomiväriä tai meikkikyniä voi käyttää.
Korstukset tehdään vaalealla tai valkoisella voiteella, peitepuikolla tai valokynällä.
Varjostukset tulevat yleensä poskien alueelle ja korostukset silmien aluelle. Toki muitakin alueita voi korostella ja varjostella.
Kun aloitat katso että olet hyvässä valossa ja että valo tulee suoraan kasvoille, eikä mistään sivulta. Muuten varjostukset ja korostukset menevät pieleen.
Käytä siveltimiä tai meikkisientä. Saat niillä tasaisemman ja tarkemman tuloksen kuin sormilla.
Katso peilistä pitkä alueet kasvoillasi näyttävät tummilta sen jälkeen kun olet levittänyt meikkivoiteen kasvoillesi, esim. silmänaluset, rypyt, juonteet. Ne ovat alueita mihin korostus tulee. Ole hyvin tarkka levityksen kanssa, laita väriä vain siihen kohtaan mikä on varjossa tai tumma. Häivytä rajat huolellisesti.
Varjostusta voi käyttää esim. nenän muotoiluun. Liian leveä nenä - varjostukset nenän sivuille. Pitkä nenä - varjostus nenänkärjen alle. Kaksoisleuka - varjostus leuan alle. Muista häivyttää rajat hyvin.
Varjostukset ja korostukset eivät yksinään ole meikki. Ne kuuluvat meikin pohjustukseen ja niiden tarkoitus on korostaa hyviä puoliasi ja häivyttää huonoja.
Varjostusten ja korostusten päälle laitat tavallisen meikkisi eli poskipunaa, luomiväriä, rajaukset jne.

1.1.2010

Elektrolyysillä karvojenpoisto

Karvojen poistotulos elektrolyysillä on pysyä, mutta voi vaatia aikaa kuukausista vuosiin. Toimenpiteen joutuu yleensä uusimaan 4-6 kertaa että karvojen poisto on todella pysyvää. Syy tähän on että karvalla on erilaisia kasvuvaiheita, ja jos karva sattuu olemaan vaiheessa, jossa se olisi muutenkin kohta pudonnut pois, sen kasvukohta ihon sisällä ei välttämättä tuhoutunutkaan kokonaan ja karva kasvaa taas kun sen kasvusykli alkaa uudelleen. Muutaman viikon tai kuukauden päästä.
Tämä ei tarkoita että karvojenpoisto olisi ollut tehotonta tai karvojenpoiston tehnyt henkilö huolimaton.

Karvojenpoiston kivuliaisuus

Kun harkitset karvojen poistoa jollakin muulla menetelmällä kuin ajelemalla on syytä muistaa että noin reilu viikko ennen kuukautisia ja kuukautisten ensimmäisten päivien aikana osa naisia on hyvin herkkätunteisia. Enkä tarkoita vain henkisiä ominaisuusksia, myös iho on hyvin herkkä.
Mikäli tarkoituksesi on poistaa karvoja tähän aikaan kuusta vahalla, voi olla hyvä ottaa kipulääkettä, tai poisto sattuu tavallista enemmän. Usein kylmävaha sopii paremmin tähän aikaan kuusta kuin lämminvaha.
Suosittelen kuitenkin varaamaan ajan karvojenpoistoon johokin toiseen aikaan kuusta.