25.3.2011

Ravinnon vaikutus kynsiin

Kuivat, halkeilevat kynnet?
Kokeile: proteiinipitoisempaa dieettiä ja B12-vitamiinin lisäämistä ravintoosi. Syö tonnikalaa, lohta, kanaa, maksaa ja spirulina-merilevää

Lohkeilevatko kyntesi?
Kokeile: proteiinipitoisempaa dieettiä ja lisää pii-mineraalia ruokavalioosi, syö kurkkua, täysjyväriisiä, juurikkaita, pähkinöitä ja kananmunia

Uurteita kynsissä?
Kynnet muuttuvat uurteisemmiksi kun ihminen ikääntyy, jos ole nuori sinulla voi olla raudanpuutetta. Syö: punaista lihaa, munia ja kirsikoita

Valkoisia laikkuja kynsissä?
Kokeile: sinkkipitoista ravintoa, esim. rapuja, silliä ja mustia papuja

24.3.2011

Miten ripsien juuriin saa värin ripsivärillä?

Jos ripset ovat hyvin vaaleat. Se voikin olla hankala tehtävä. Joskus auttaa se että ripsiväriä yrittää levittää ripsiharjalla tehden siksakkaavaa liikettä edestakaisin ripsirajassa, jos ripsiä on paljon, tästäkään ei aina ole apua.
Yksi konsti on käyttää nestemäistä rajausväriä, jota levittää yläripsien päälle, näin sen vaalean rajan ripsien juuressa saa häipymään.
Voi myös käyttää ripsienrajaa tarkoitettuja "timanttinauhoja" tai koristekiviä, jotka on tarkoitettu iholle tai ihan ripsirajaan liimattaviksi. Näiden liima voi kuitenkin pitemmän päälle ärsyttää ja "timanttiripset" eivät sovi ihan kaikille työpaikoille tai kouluun, koska ovat tarkoitettu lähinnä juhlakäyttöön.
Varmin konsti on kestovärjätä ripset. Raja pysyy poissa 3-4 viikkoa ja ripsiväriäkään ei tarvitse niin paljoa. Tosin kestovärille voi tulla allergiseksi...
Joskus voidemainen tai nestemäinen ripsiväri tunkeutuu paremmin ripsien juureen asti, kuin kuivat versiot. Kuivahkoilla ripsiväreillä on myös tapana varista poskille ja silmien alle.

23.3.2011

Tuoksut ja värit

Tietyt tuoksut ja värit liitetään yhteen. Tuoksu voi kantaa muistoja vuosikymmenien takaa. Jos haluaa tehdä mieleenpainuvan vaikutelman, tiettyjen tuoksujen yhdistäminen tiettyihin vaateväreihin takaa sen että sinut muistetaan vielä kauan sen jälkeen kun poistuit huoneesta tai paikkakunnalta.
  • punainen - orientaaliset tuoksut
  • keltainen - nupputuoksut, kukkaisaldehydit
  • vihreä - vihreät tuoksut, valmistettu kasvien lehdistä, puista ja sammaleista
  • oranssi - sypressituoksut, hedelmätuoksut, sitrustuoksut
  • sininen - vesituoksut
  • kirkkaat värit - kukkaisyhdiste-tuoksut
  • pastellivärit - nupputuoksut, puuterituoksut
  • beige ja harmaa - puoli itämaiset tuoksut
  • ruskea, musta - nahkatuoksut
  • valkoinen - valkoiset yhden kukan tuoksut, lilja, kielo jne.

22.3.2011

Miksi sama hajuvesi tuoksuu eri ihmisten iholla erilaiselta?

Jokaisella ihmisellä on oma ominaistuoksunsa. Ihmisen hajuaisti on yleensä niin heikko, että hän ei tätä tuoksua erota. Monet eläimet tunnistavat lajitoverinsa tuoksusta, ehkä näin oli laita myös ihmisillä joskus muinaisuudessa.
Ihmisen ominaistuoksuun vaikuttaa ihon happamuus, hormonitilanne, elintavat, ruokavalio, peseytyminen, liikkuminen ja liikkumattomuus, immuunipuolustuksen tila ja tekijät, joita ei vielä tarkasti tiedetä. Koska tämä ominaistuoksu on yksilöllinen niin hajuvesi todella tuoksuu erilaiselta eri ihmisten ihoilla. Lihansyöjän iholla raskaat tuoksut tuoksuvat yleensä parhaalta, kasvissyöjän iholla kevyet, toki poikkeuksiakin on. Ihmiset ovat ennenkaikkea yksilöitä.
Tuoksuuko hajuvesi iholla hyvältä vai vähemmän hyvältä riippuu hajuaistin herkkyydestä, joka vaihtelee kehon hormonitilanteen mukaan. Naisilla hajuaisti on herkimmillään kuukautiskierron keskivaiheilla, joten hajuvesiostokset kannattaa tehdä silloin.

21.3.2011

Dramaattinen iltajuhlameikki - 30 minuutissa

Juhlameikkiä kannattaa yleensä harjoitella ensin ja miettiä tarkkaan mitä värejä aikoo käyttää. Ota huomioon tilaisuuden luonne, pukusi värit ja omat värisi. Juhlameikki ei ole arkimeikki, joten värejä ja dramatiikkaa saa olla enemmän.
  • poista päivämeikki, jos sinulla sellainen oli, juhlameikki onnistuu parhaiten puhtaalta pohjalta.
  • kun kasvot ovat puhtaat on aika levitää iholle kuulautta antavia tehotippoja, huokosia supistavaa voidetta tai muuta erikoistuotetta, jolla ihosta saa tasaisen. Unohtamatta silmänympärysihon hoitotuotteita.
  • levitä meikkivoide huolellisesti ja tarkista että kaulaan tai hiusrajaan ei jää pahoja rajoja.
  • peitä näppylät, tummat silmänaluset tai läiskät iholta peitepuikolla.
  • muotoile kulmakarvat ja käytä niihin kulmakynää tai kulmaväriä, niin että niistä tulee tarkkarajaiset ja hieman tummemmat kuin hiukset.
  • valitse luomiväriin tummia dramaattisia värejä.
  • käytä tummaa rajausväriä.
  • laita kaksi tai kolme kerrosta ripsiväriä, voit laittaa myös irtoripset, jos haluat.
  • valitse tummempi poskipuna kuin päivämeikkiin.
  • voit myös muotoilla poskiin kuopat tummemalla poskipunalla ja muutenkin muotoilla kasvojesi piirteitä, korostamalla otsaa, nenänselkää, leukaa, riippuen siitä mitkä ovat parhaat piirteesi.
  • rajaa huulet rajauskynällä ja valitse rajauskynää tummempi huulipuna, voit laittaa huulipunan päälle myös huulikiiltoa.

20.3.2011

Meikki töihin - 10 minuuttia aikaa

Oletuksena on taas että iho on pesty ja pohjustustuotteet (päivävoide/kosteusvoide, silmänympärys- ja kaulanhoitotuotteet ym. ) laitettu.
  1. Laita meikkivoide koko kasvoille, ja peitepuikkoa niille alueille, joita meikkivoide ei peittänyt tarpeeksi. Tarkista että meikkirajoja ei jää hiusrajaan tai kaulaan.
  2. Laita pohjustusluomiväri koko luomelle, neuraali vaalea sävy on hyvä (hiekka, beige, luunvalkoinen). Laita sitten varsinainen luomiväri.
  3. Rajaa silmät.
  4. Kaksi kerrosta ripsiväriä.
  5. Laita poskipuna.
  6. Rajaa huulet ja laita huulipuna siveltimellä.

19.3.2011

Päivämeikki 3:ssa minuutissa

Aloittelijalta tähän menee aikaa hieman enemmän, mutta jos meikkaaminen on jo tuttua selviää nopeammin. Oletus on että kasvot on pesty ja päivä/kosteusvoide, silmänympärysvoide, kaulavoide ja muut mahdolliset pohjustustuotteet ovat jo laitettu.
  1. Levitä peitepuikkoa tai meikkivoidetta vain niille alueille kasvoilla, jotka tarvitsevat peittämistä (läiskikkäät kohdat, tummat silmänaluset, näppylät jne.)
  2. Yksi kerros ripsiväriä yläripsiin.
  3. Rajaus alaripsien juureen.
  4. Hieman poskipunaa.
  5. Huulipunaa.

18.3.2011

Vinkit meikkaukseen 40+, 50+ ja 60+ -vuotiaille

Yli 40-vuotiaat:
  • iho alkaa kuivua, joten vaihda värivoide hieman ohuempaan ja hoitavampaan versioon, muuten se on kasassa rypyissä
  • kokeile meikinpohjustustuotteita, usein ne auttavat pitämään värivoiteen, luomivärin ja huulipunan paikoillaan
  • unohda kimalteet ja helmiäiset luomiväreissä ja puutereissa. Sekä kimalle että helmiäinen korostaa ryppyjä

yli 50-vuotiaat:

  • karta hyvin voimakkaita värejä ja siirry hieman vaaleampiin versioihin lempiväreissäsi
  • siirrä katse kulmakarvoihin, kulmien oikea muoto ja väri kohottaa katsetta ja tekee ilmeestä nuorekkaamman.
  • unohdat tummat huulipunat. Vaalea suurentaa kapenevia huulia, on aika siirty huulikiiltoon jälleen kerran

yli 60-vuotiaat:

  • kokeile poskipunaa, mutta älä laita liian paljon
  • omat värisi alkavat haalistua, joten siirry edelleen vaaleampiin versioihin lempivärissäsi, ne ovat pukevampia kuin kovat mustat tai punaiset
  • muista että vähemmän on enemmän... voit silti meikata kuten ennen, mutta kevyemmällä kädellä
  • ihon hoito on nyt tärkeää, hoidetulla iholla meikkikin on kaunis
  • kokeile ripsien ja kulmien kestovärjäystä murretuilla ruskeilla tai tummanharmailla väreillä.
  • älä unohda ripsiväriä

17.3.2011

Päänahka haisee

Yleensä haju johtuu bakteeritoiminnasta, joka taas johtuu joko pesemättömyydestä, liiasta talinerityksestä tai sitten tulehduksesta.
Jos syynä on se että hiuksia ei ole pesty aikoihin tai hiusten pesu suoritetaan pikaversiona suihkun alla, ei ihme että haisee. Jos päänahkaan on jo kertynyt paksu karstakerros, niin ei auta muu kuin kuoria päänahka. Hiuspohjan kuorintaan on olemassa omia aineitaan, joita voi ostaa kampaamoista. Monet kampaajat ja parturit tekevät hiuspohjan kuorintahoitoja, joten niitäkin voi kysellä. Kun päänahka on saatu puhtaaksi, jatkossa on hyvä muistaa pestä hiukset useammin ja huolellisemmin sekä silloin tällöin tehdä tai teettää hiuspohjan kuorinta.
Myös tyynyliinan likaisuus vaikuttaa hiuspohjaan, jos tyynyliina on likainen ja haisee, niin kyllä se haju päänahkaankin tarttuu. Vaihda tyynyliina vähintään kerran viikossa ja pese valkopyykissä tarpeeksi korkeassa lämpötilassa.
Jos syynä on liiallinen talineritys. On hyvä miettiä mistä se johtuu? Syötkö paljon rasvaista ruokaa? rasvaisia juustoja? grilliherkkuja? eineksiä? eläinperäistä rasvaa? Entä paljon sokeria? karkkeja? limsaa? Vaihda kuukaudeksi ruokavaliosi täysin kasvispohjaiseksi ja jätät sokerituotteet pois ja katso onko vaikutusta. Jos on syy oli ruokavalio. Siirry kasviksiin.
Jos edellisestä ei ollut apua ja rasvaneritys on edelleen runsasta syy voi olla myös aineenvaihdunnassa, hormoneissa tai ihotyyppisi vain on rasvainen. Voit kokeilla pestä hiuksia kerran päivässä miedolla shampoolla, sillä jos hiuspohja pestään liian kuivattavalla tuoteella se voi edistää talineritystä.
Jos päänahka hajun lisäksi on punainen, kutiseva ja jopa rikki, voi syynä olla tulehdus. Joskus ainoa keino saada tulehdus kuriin on leikata hieman lyhyempi kampaus, että hiuspohjan hoito helpottuu. Niin kauan kun hiuspohja on tulehtunut hiusten värjäystä on syytä välttää, sillä se yleensä pahentaa ongelmaa. Vaihda shampoo mietoon hajustamattomaan lasten shampooseen ja kuivaa hiuspohja aina huolellisesti. Älä koskaan mene nukkumaan hiukset märkinä. Vältä muotoilutuotteita ja muita hiuksiin jätettäviä tuotteita, kunnes päänahkasi on taas kunnossa. Tulehdus voi johtua myös allergisesta reaktiosta hiusvärille, shampoolle, hiustenhoitotuotteille tai muotoilutuotteille.
Päänahan haju voi johtua myös tupakasta, huumeista, alkoholista tai voimakkaan hajuisista ruoka-aineista (tietyt vahvat juustot, valkosipuli, mausteet, ruoka-aineet).

16.3.2011

Värivoiteen valinta osa 2

Kun värivoiteen väri on oikea iho näyttää sileältä, tasaiselta ja kauniin väriseltä ja luonnolliselta.
  1. Jos ihosi väri on sellainen että sinun on hankala löytää sopivan väristä värivoidetta, mene isoon myymälään, jossa on paljon valinnanvaraa.
  2. Tarkista että myymälässä on päivänvalolamput (keinovalossa valittu värivoide näyttää päivänvalossa luonnottomalta).
  3. Valitse KOKEILTAVAKSI useita eri merkkisiä värivoiteita, pyydä myyjältä apua.
  4. Kun olet kokeillut värivoiteiden koostumusta ensin käteesi, valitse sitten näistä 3-4 parasta.
  5. Kokeile nyt värivoidetta kasvoihisi, alueelle missä on kaulan ja leukaluun raja. Katso tulosta luonnonvalossa. Värivoiteen ei pitäisi erottua kaulasi ihon väristä, eikä kasvojesi ihon väristä. Jos värieroa on värivoiteen sävy on väärä.
  6. Jatka kokeilemista, kunnes löydät oikean värin, joskus värivoiteen koostumuksen muuttaminen vähemmän peittävään suuntaan auttaa.

15.3.2011

Allergiaa kosmetiikasta

Vaikka kosmetiikka on luontaiskosmetiikkaa, luonnonmukaista kosmetiikka, biokosmetiikkaa, luomukosmetiikkaa, luonnonkosmetiikkaa jne., se ei tarkoita sitä että tämä kosmetiikka välttämättä sopii allergikolle.
Mikä hyvänäsä tuote, kosmeettinen tuote mukaan lukien, jopa allergiatestattu tuote tai yhdessä allergia- ja astmaliiton -kanssa toteutettu tuote voi aiheuttaa allergiaa. Mikään testi ei takaa sitä että tuote on turvallinen kaikille.
Kaikki kosmetiikkatuotteet voivat sisältää allergisoivia aineita. Eri tuotteissa aineita on eri määriä ja jos tietylle aineelle on allerginen, sille on allerginen siitä huolimatta että tuote on allergiatestattu.
Jos tietää olevansa jollekin aineelle allerginen ainoa keino on välttää kyseistä allergisoivaa ainetta, eli ostaa kosmetiikkaa, jossa sitä ei ole. Hyvä uutinen on että kukaan ihminen ei yleensä ole allerginen kaikelle, vaikka paljon moniallergisia ihmisiä onkin.
Joskus sopivan tuotteen löytäminen vaatii salapoliisityötä ja hyvän myyjän, joka oikeasti tietää kosmetiikan raaka-aineet, mitä aineet ovat ja mitä kosmetiikkapurkissa oikeasti on. Toinen vaihtoehto on opetella tekemään kosmetiikkansa itse.

14.3.2011

Tulehdukselliset ihosairaudet

On paljon ihosairauksia, jotka leviävät kosketustartuntana. Tälläisiä ovat mm. syylät, sienitaudit sekä bakteeri- ja virusperäiset ihotaudit. Kosketustartunta ei tarkoita vain sitä että toista ihmistä koskettaa "tautisella" ihon osalla, vaan tartunnan voi saada esim. kostealta lattialta, yleisessä saunassa lauteilta, uimahallissa, voimistelusalissa tai missä hyvänsä yleisessä paikassa, jossa liikutaan paljain jaloin tai istutaan alasti kostealle alustalle.
Taudit tarttuvat helpoiten jos iho on jo valmiiksi rikki, tulehtunut tai kostea.
Onko mitään keinoa suojautua?
Käytä yleisillä paikoilla sandaaleja, voimistelutossuja tai varvastossuja (tilanteen mukaan), älä tassuttele paljain jaloin. Pese jalat hyvin ja kuivaa erityisesti varpaanvälit aina hyvin. Jos sinulla on haavoja, nirhamia tai hankautumia jaloissa tai sairastat itse tarttuvaa ihotautia vältä tälläisiä julkisia paikkoja, josta voit saada tartunnan. Yksi ihotauti ei estä toista tarttumasta, se lisää tartunnanvaaraa sinulla (muut ihotaudit) ja muilla (sinun tautisi).
Käytä omaa peflettiä tai pyyhettä, jonka päällä istut yleisessä saunassa ja katso että et istu märkään kohtaan. Et voi tietää millainen ihminen siinä istui ennen sinua ja mitä hän mahdollisesti tietoisesti tai tietämättään sairastaa.
Kun poistut yleisestä saunasta tai uimahallista pese itsesi huolellisesti suihkussa.
Mitä tulee porealtaisiin.... ne ovat sieltä pahimmasta päästä. Porealtaassa voi muhia kaikenlaista, koska putkistoa ei puhdisteta jokaisen asiakkaan jälkeen. Mieti ennen porealtaaseen menoa, miten monta ihmistä siellä on mahdollisesti ollut ennen sinua ja sitä kannattaako mennä.
On onneksi myös ihotauteja, jotka ovat ns. autoimmuunitauteja ja eivät tartu. Psoriasis kuuluu näihin tauteihin. Siispä kaikki pahannäköiset ihottumat, joita näet ihmisillä, eivät ole tarttuvia.

13.3.2011

Titaanioksidi

Myös titaanivalkeaksi nimitetty väri, jota käytetään maaleissa, kuten myös kosmetiikassa meikkiaineissa, koska antaa peittävän vaalean tuloksen. Käytetään myös ihon puhdistusaineissa koska irrottaa iholta likaa ja kuolleita ihosoluja. Aurinkotuotteissa fyysisenä aurinkosuojana, koska estää auringonsäteilden pääsyn iholle.

12.3.2011

Mikä on tinktuura?

Ennen muinoin käytettiin paljon tinktuuroita. Niillä lääkittiin monia vaivoja ennen tablettien ja pillereiden keksimistä. Tinktuura on rohdosuute, jossa kasvisaines tai -ainekset on liuotettu alkoholiin tai eetteriin.

11.3.2011

Timjamiöljy

Timjami (Thymus vulgaris) on Välimeren maissa luonnossa kasvava kasvi. Suomessa sitä voi ostaa mausteeksi kuivattuna tai tuoreena tai kasvattaa itse kukkaruukussa. Timjamista saadaan uuttamalla haihtumaa öljyä eli eteeristä öljyä. Sitä käytetän yskänlääkkeissä, saippuateolllisuudessa ja hajuvesiteollisuudessa sekä kosmetiikassa ja hiustenhoitoaineissa. Aromaterapiassa käytetään timjamin eteeristä öljyä hoitotarkoituksiin ja timjamiöljyä voi itsekin laimennettuna käyttää hierontaöljyssä, tuoksulampussa tai nenäliinassa.
Timjamilla voidaan hoitaa monia vaivoja ahdistuneisuudesta akneen, alhaisesta verenpaineesta kuukautisten poisjäämiseen, niveltulehduksesta astmaan ja hiustenlähtöön.

10.3.2011

Teroittimet

Teroitin on tärkeä väline, sillä rajauskynät on hyvä pitää terävinä, jos haluaa saada aikaan siistin ja tarkkarajaisen meikin.
Mikä tahansa kynänterotin ei aina ole paras valinta meikkikynien teroittamiseen. Ensinnäkin suuret ja paksut kynät vaativat omanlaisen teroittimensa ja meikin tekemiseen tarkoitettujen kynien teroittimissa on yleensä myös teränsuojus, eräänlainen taso, joka estää meikkikynän terää katkeamasta. Jos kynä on hyvin pehmeä, voi kynän terä siitä huolimatta katketa. Tätä voi välttää pakastamalla kynän ja teroittamalla jäisen kynän.

9.3.2011

Kosmetiikkaan ja kauneudenhoitoon liittyvät kuluttajavalitukset

Verrattuna muihin kulutushyödykkeisiin kosmetiikasta ja kauneudenhoidosta tulee aika vähän valituksia. Liekö syynä se että valittaa ei uskalleta vai se, että tuotteet oikeasti toimivat ja valituksen aiheita ei ole.
Mistä voi valittaa?
  • Jos on ostanut tuotteen ja se ei toimi kuten myyjä lupasi (ota aina ensin ilmaisnäyte ja osta tuote vasta kokeiltuasi näytettä)
  • Saat tuotteesta allergisen reaktion, vaikka noudatit ohjeita
  • Tulit kaljuksi parturissakäynnin jälkeen (ilman että hiuksiasi leikattiin pois), sait rupia päänahkaasi, parturi tai kampaaja käsitteli hiuksiasi niin kovakouraisesti että niitä alkoi irtoilla tai sait täitartunnan
  • Sait allergisen reaktion kauneushoidosta, kestoripset eivät kestäneet luvattua aikaa, sait sienitartunnan tai et saanut sitä hoitoa mihin alunperin menit

Joskus rajanveto on vaikeaa, milloin virhe, johtuu asiakkaan huolimattomuudesta jälkihoidossa ja milloin palvelun antajan huolimattomuudesta... silloin kolmas taho ratkaisee kumpi on oikeassa.

8.3.2011

Sattuuko tatuointi?

Tottakai. Kun ihoon työnnetään neula, se ei ole ihan kivutonta. Mitä isompi alue tatuoidaan tai mitä herkempi/ohuempi ihoalue on kyseessä sen enemmän tuntuu.

Puudutuspiikkejä ei tautointia tehtäessä yleensä anneta. Sen sijaan iholle voidaan laittaa puudutusvoidetta, puudutuslaastari tai puudutustippoja, tarpeen mukaan.

Yleensä tästä seuraa jälkeenpäin turvotusta ja rupeutumista.

7.3.2011

Lääketieteellinen tatuointi

Lääketieteessä tatuointia käytetään korjaamaan pigmenttieroja ihossa ja arpien rajoja. Tälläisiä korjauskohteita ovat esim. valkopälvi eli vitiligo, nänninpihan tatuointi rintasyöpäleikkauksen jälkeen ja huulihalkiopotilaiden leikkausarvet.

6.3.2011

Kosmeettinen tatuointi eli kestopigmentaatio

Euroopan alueella varsinkin Saksassa hyvin suosittu toimenpide, jolla voidaan tehdään silmiin kestävät rajaukset, huulien rajaukset, kulmakarvat ja jopa lisätä poskiin hieman punaa.

Kestopigmentointi tehdään joko koneella tai käsin puupuikolla. Nykyään suositaan konetta, koska se on nopea ja tarkka sekä väri on koneella helpompi saada oikeaan syvyyteen.
Kestopigmentointi vaatii vähintään 1-3 käsittelykertaa, joskus useampia, riippuen siitä mitä aluetta pigmentoidaan ja millaista tulosta halutaan.
Kestopigmentoinnin jälkeen iholle käytetään antibioottivoidetta, ihoa ei kastella viikkoon, ihoa ei saa myöskään raapia ja sille ei saa levittää meikkiä tai muita rasvoja.

5.3.2011

Milloin tatuointi ei sovi?

Jos sinulla on:
  • ihosairaus kuten psoriaasi, tatuointi voi aiheuttaa sen leviämisen ja pahenemisen
  • taipumus arpikasvaimiin tai keloideihin, voit saada arpikasvaimia myös tatuoidulle alueelle jos huono tuuri käy
  • allergioita, voit olla allerginen myös tatuointiväriaineelle. Kokeilu esim. korvan taakse pisto tai pari väriaineella ennen varsinaista tatuointia. Jos ihoreaktio tulee tatuointia ei tehdä
  • antibioottikuuri menossa, tatuointi kannattaa tehdä vasta muutama viikko tai kuukausi kuurin jälkeen
  • kilpirauhaslääkitys, tatuointi ei välttämättä onnistu hyvin, mahdolliset värimuutokset ja ihomuutokset
  • humalatila eli olet nauttinut alkoholia, et välttämättä osaa tehdä oikeita johtopäätöksiä ja voit selvin päin ollessasi katua asiaa, voit myös kokea kivun vääristyneenä ja et tajua mitä ympärilläsi tapahtuu
  • mielenterveydellisiä ongelmia, voit kokea kivun vääristyneenä ja et pysyty tekemään oikeit johtopäätöksiä
  • jos olet hyvin kipuherkkä
  • jos sinulla on AIDS, hiv, altistat tatuointia suorittavan henkilön myös vaaraan
  • jos sinulla on verenvuototauti, reikien tekeminen ihoon voi aiheuttaa runsaan verenvuodon

4.3.2011

Talkki

Talkki on magnesiumsilikaattia eli kivennäisainetta, jota saadaan talkkiliuske-nimisestä kivilajista ja vuolukivestä sekä täysin puhtaana magnesiumsilikaattiliuskeesta. Talkki on yleensä valkoista jauhetta, joka on jauhettu hyvin hienojakoiseksi. Talkkia käytetään puuterimaisten meikkituotteiden pohjaksi tai ihan sellaisenaan tai hajustettuna iholle estämään hiertymiä, vauvan vaippaihottumaa, deodoranttina ja imemään iholta kosteutta. Kesällä talkkia voi käyttää iholla estämään vaatteiden kiinnitarttumisen kosteaan ihoon.
Talkkeja on erilaisia vauvantalkista, jalkatalkkiin, vartalotalkkiin ja hajustettuihin talkkeihin. Rasvatalkki on rasvaisempaa kuin tavallinen jauhemainen talkki.
Voit myös ostaa apteekista ihan perustalkkia ja hajustaa sen, niin saat kevyen tuoksun ihollesi ja samalla lisäät hajuvetesi riittoisuutta.

3.3.2011

Takiainen kauneudenhoidossa

Takiaiskasvin juuresta saadaan uutetta, jossa on runsaasti öljyjä ja muita ravitsevia aineita. Sitä käytetään hiustenhoitotuotteissa uudistamaan ja korjaamaan vaurioita sekä virkistämään päänahkaa. Ihokosmetiikassa se rentouttaa ja elvyttää ihoa, sekä supistaa huokosia.

2.3.2011

Hamamelis eli taikapähkinä kauneudenhoidossa

Hamamelisuutetta hamameliksen kuoresta käytetään usein rasvaisen ihon tuotteissa, koska se rauhoittaa, virkistää, supistaa, kostetuttaa, edistää pintaverenkiertoa, on antiseptinen ja tasapainottava. On kuitenkin ihmisiä, jotka ovat allergisia hamamelikselle. Nimi taikapähkinä johtuu siitä että kasvia pidettiin noitayrttinä (Witch hazel) ja sillä arveltiin olevan maagisia ominaisuuksia.

1.3.2011

Sävytysshampoo

Nimenstä mukaisesti kyseessä on shampoo, joka antaa hiuksille sävyä. Se ei siis värjää hiuksia, vaan ainoa, mitä se tekee, on korostaa hiusten omaa tai värjättyä väriä ja senkin se tekee yleensä hienovaraisesti.
Miksi sävytysshampoota käytetään? Hiusten värjäyskertoja voi näin harventaa, kirkastaa värjättyjen hiusten tai omien hiusten omaa väriä.
Sävytysshampoo ei yleensä peitä täysin harmaita, mutta antaa harmaille hiuksille mukavan vivahteen riippuen sävystä.