21.4.2010

Värivoiteen valinta kun kasvot ja kaula ovat hyvin eriväriset

Joskus voi käydä niin että kasvot saavat runsaasti aurinkoa ja kaula ei. Voi käydä niinkin että otsa jää hatun alta vaaleaksi ja muu osa kasvoista päivettyy. On myös ihmisiä joiden kaula on luonnostaan ihan eri värinen kuin kasvot.
Yleensä kaulan alueelle ei kannata levitellä värivoidetta sillä se tahrii helposti puseron- ja takinkauluksia. Paras valinta on valita väri kaulan mukaan tai valita sävy, joka on hyvin lähellä kaulan väriä. Näin kasvot ja kaula saadaan jälleen tasavärisiksi.
Entäs kun otsa on eriväriä kun muu osa kasvoista? Kaksi vaihtoehtoa, valitaan otsaan tummempi värivoide, joka sopii kasvojen väriin tai valitaan kasvoille vaaleampi värivoide, joka sopii otsan väriin.
Jos kuitenkin kaulan väri on hyvin epätasainen ja läiskikäs ja se halutaan peittää. Värivoide valitaan silloin mahdollisimman läheltä kasvojen väriä tai asteen vaaleampi kuin kasvojen väri. Pyritään levittämään hyvin ohut kerros ja värivoide häivytetään varovasti näkymättömiin ennenkuin kaulan iho kohtaa kauluksen. Näin minimoidaan riski värjätä vaatteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!